Δεν συζητά το ενδεχόμενο rotation η Μελβούρνη


Με το ολοένα αυξανόμενο ημερολόγιο της Formula 1 και τον μακρύ κατάλογο των χωρών και πόλεων που θέλουν να φιλοξενήσουν ένα γκραν πρι, πολλάκις έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων σύστημα εναλλαγής των αγώνων.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/10/2021

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andreas Seidl, ήταν υπέρ αυτού. Ωστόσο, στην Αυστραλία, δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη. Ο Andrew Westacott, διευθύνων σύμβουλος του Γκραν Πρι της Αυστραλίας, ενώ είναι θετικός στην ιδέα της εναλλαγής ορισμένων αγώνων, δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο για τη Μελβούρνη.

«Αυτό θα μπορούσε να ισχύσει για μια μόνιμη πίστα στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά πιστεύουμε ότι η συνέχεια, ο ετήσιος χαρακτήρας της διοργάνωσής μας, είναι απαραίτητος», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η ιδέα να μην είμαστε εκεί κάθε δύο χρόνια, ή να εναλλάσσουμε με άλλα κράτη για να το μοιραστούμε, δεν είναι κάτι που συζητούμε. Το θέλουμε κάθε χρόνο, επειδή είναι ένα τόσο μεγάλο γεγονός για την πολιτεία της Βικτώρια».

Η πιθανή εναλλαγή με άλλο γκραν πρι δεν είναι το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να ματαιώσει τον αγώνα στο Albert Park της Μελβούρνης, καθώς δεδομένος είναι ο «ανταγωνισμός» με το Σίδνεϊ για τη φιλοξενία του αγώνα της Αυστραλίας. Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα στη Μελβούρνη αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες, παρ' όλα αυτά, ο Westacott παραμένει αισιόδοξος: «Είμαι απίστευτα αποφασισμένος να κάνω τον αγώνα κάθε χρόνο και δεν περιμένω το "κάθε χρόνο" να είναι οπουδήποτε αλλού εκτός από το Albert Park στη Μελβούρνη».