Δεν υπάρχει γρήγορη λύση στα προβλήματα αξιοπιστίας της Red Bull


Ο Max Verstappen παραδέχεται πως τα προβλήματα αξιοπιστίας της Red Bull RB18 δεν θα λυθούν εύκολα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/4/2022

Στο Grand Prix Αυστραλίας, ο Max Verstappen εγκατάλειψε για δεύτερη φορά σε τρεις αγώνες, και πάλι με πρόβλημα αξιοπιστίας.

Αυτές οι δύο εγκαταλείψεις έχουν στερήσει από τον Ολλανδό 36 βαθμούς, και σε συνδυασμό με τις δύο νίκες του Charles Leclerc, η απώλεια μεγεθύνεται και θέτει τον πρωταθλητή σε δύσκολη θέση στην παρούσα φάση.

Ο ίδιος εξήγησε πως η λύση στα προβλήματα της RB18 δεν θα είναι εύκολη:

«Πρώτα θα πρέπει να επιστρέψω σπίτι, θα μιλήσω με την ομάδα όταν γυρίσω.

«Θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τα σημερινά [σ.σ. την Κυριακή] και θα ξυπνήσουμε το πρωί έτοιμοι να εστιάσουμε στους επόμενους αγώνες.

Verstappen: Ανεπίτρεπτο να μην μπορούμε να τερματίσουμε στους αγώνες

«Παρόλα αυτά, φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολο να επιδιορθώσουμε τα προβλήματα που έχουμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιώσουμε την αξιοπιστία μας.»

Από την πλευρά του, ο Sergio Perez δήλωσε βέβαιος πως η ομάδα του μπορεί να διορθώσει αυτά τα ζητήματα και να τα αφήσει πίσω της, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα:

«Είναι σίγουρα ανησυχητικό. Έχουμε χάσει ήδη βαθμούς στους πρώτους τρεις αγώνες, κι αυτό στο τέλος μπορέι να κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα. 

«Όλη η ομάδα στο Milton Keynes, στην πίστα, δουλεύει χωρίς σταματημό για να βρει λύσεις στα προβλήματα που έχουμε. Δεν ξέρουμε με ακρίβεια τι συνέβη στο μονοθέσιο του Max. Θα μάθουμε. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και να αρχίσουμε από το μηδέν όταν επιστρέψουμε στην Ευρώπη.»