Διευθυντής Μονοθεσίων της FIA ο Νικόλας Τομπάζης!


Πολύ σημαντική αναβάθμιση για τον Νικόλα Τομπάζη, ο οποίος, με απόφαση του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, αναβαθμίζεται σε Διευθυντή Μονοθεσίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Αρχείο
  • 18/1/2023

Η FIA προχώρησε συνολικά σε σημαντικές αναβαθμίσεις στη δομή της Formula 1. Μετά τη μεταβατική περίοδο, η αναδιοργάνωση των τμημάτων της Formula 1 έχει πλέον ολοκληρωθεί και θα τεθεί σε εφαρμογή πριν από την έναρξη της σεζόν του 2023.

Αυξάνοντας τις επενδύσεις και τους πόρους στις δραστηριότητές της στη Formula 1, η FIA θα εφαρμόσει τώρα μια νέα συνολική δομή με τον Νικόλα Τομπάζη, ο οποίος ηγείται της τεχνικής ομάδας της FIA για τη Formula 1 από το 2018 και επέβλεψε την ανάπτυξη και την εφαρμογή της επιτυχημένης αναμόρφωσης των κανονισμών του 2022, να αναλαμβάνει έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο ως Διευθυντής Μονοθέσιων Αγώνων.

Στον Διευθυντή Μονοθέσιων θα αναφέρονται οι Διευθυντές Αθλητισμού, Τεχνικής, Οικονομικής και Στρατηγικής και Λειτουργίας.

Μετά από πολλά χρόνια στενής συνεργασίας με τη FIA στην προηγούμενη θέση του στη FOM και αντανακλώντας αυτή τη συνεχιζόμενη σχέση συνεργασίας, ο Steve Nielsen θα ενταχθεί στη FIA ως Αθλητικός Διευθυντής, υπεύθυνος για την επίβλεψη όλων των αθλητικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του Race Control και του Κέντρου Απομακρυσμένων Επιχειρήσεων, καθώς και των μελλοντικών ενημερώσεων των Αθλητικών Κανονισμών.

Ο Tim Goss θα αναλάβει το ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή που κατείχε προηγουμένως ο Τομπάζης, έχοντας εργαστεί ως αναπληρωτής από την έναρξη της σεζόν 2021. Ο Federico Lodi έχει ηγηθεί της ομάδας Οικονομικών Κανονισμών της FIA από την ίδρυσή της, και τώρα γίνεται ο Οικονομικός Διευθυντής της Formula 1.

Ο πρώην Αθλητικός Διευθυντής François Sicard θα αναλάβει μια νεοσύστατη θέση στη FIA ως Διευθυντής Στρατηγικής και Λειτουργίας της Formula 1, υπεύθυνος για τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό, καθώς και για βασικές δραστηριότητες και υλικοτεχνική υποδομή δίπλα στις πίστες.

«Είμαι ενθουσιασμένος και αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που αναλαμβάνω αυτή τη νέα θέση στη FIA και είμαι πολύ ευγνώμων στον Πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Διαθέτουμε μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων και αφοσιωμένων ανθρώπων που εργάζονται σκληρά για να προσφέρουν το επίπεδο κανονισμών που απαιτεί και αξίζει η Formula 1, και πιστεύω απόλυτα ότι αυτή η νέα δομή θα οδηγήσει τους πόρους μας στο επόμενο επίπεδο και θα μας επιτρέψει να κάνουμε συνεχείς βελτιώσεις» τόνισε ο Νικόλας Τομπάζης.