Ειδικές συστάσεις στον Mazepin ενόψει Μονακό!


Είναι να μην σου βγει το όνομα! Ο επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, μίλησε στον Nikita Mazepin για την ανάγκη αποφυγής λαθών στο γκραν πρι του Μονακό!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/5/2021

Ο Mazepin έχει περάσει ένα δύσκολο ξεκίνημα στη ζωή του ως rookie στη Formula 1, κάνοντας μια σειρά από λάθη που τον έχουν «χαρακτηρίσει» οδηγικά.

Αν και στην Πορτογαλία και την Ισπανία ήταν μικρά λάθη, το Μόντε Κάρλο δεν είναι τόσο… επιεικές και ο Steiner επανέλαβε την ανάγκη να οδηγήσει στα όρια του μονοθεσίου αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Μιλήσαμε ήδη γι' αυτό, στην Ισπανία. Στο Μονακό, χρειάζεσαι πολλή κάθετη δύναμη. Και μαντέψτε τι δεν έχουμε; Πολλή κάθετη δύναμη! Οπότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Οπότε μιλήσαμε ήδη γι' αυτό, ότι το να κρατηθούμε μακριά από τους τοίχους και τις μπαριέρες είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο Μονακό για εμάς, ό,τι κι αν είναι. Δεν υπάρχει περιθώριο. Απλά πρέπει να το καταπιούμε αυτό, αλλά θα είναι δύσκολο».

Είναι ένα μήνυμα που θα δοθεί ξανά και στους δύο οδηγούς ενόψει του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου και πιστεύει ότι τόσο ο Mazepin όσο και ο Mick Schumacher μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις χαμηλές προσδοκίες για να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία σε μονοθέσιο της F1 στο Μονακό.

«Όσον αφορά την ενημέρωση, αυτή ήταν απλή: μείνετε μακριά από τους τοίχους και τις μπαριέρες», πρόσθεσε ο Steiner. «Αυτό τους είπαμε. Από τη στιγμή που βρίσκεστε στις μπαριέρες στο Μονακό, ο αγώνας τελείωσε. Δεν μπορείς να επιστρέψεις. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Είναι μια πολύ στενή πίστα, είναι προφανώς ως σιρκουί δρόμου και παρακολουθεί πολύς κόσμος. Από την άλλη πλευρά, το θέλεις όμως, γι' αυτό το κάνουμε» τόνισε ο Ιταλός.

Και κατέληξε: «Θα πρέπει να υπάρχει μικρή πίεση για τους οδηγούς εκεί, καθώς γνωρίζουμε τις επιδόσεις μας. Θα πρέπει να κοιτάξουν τον αγώνα μόνο για να αποκτήσουν εμπειρία, ώστε όταν επιστρέψουν με ένα καλύτερο μονοθέσιο, να έχουν μάθει πώς να αντιμετωπίζουν το Μονακό, το οποίο είναι προφανώς ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας».