Έκλεψε τις εντυπώσεις η Honda στο Μπαχρέιν! (vid)


Με τα μονοθέσια που χρησιμοποιούν κινητήρες της Honda να σημειώνουν τους καλύτερους χρόνος, ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες δοκιμές της Formula 1 στην πίστα του Σακχίρ

  • 15/3/2021

Για το… τέλος κρατούσε η Honda τα καλύτερα, αναφορικά με τις τριήμερες δοκιμές εξέλιξης των ομάδων της Formula 1, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν.

Ο Max Verstappen με τη Red Bull ήταν ο ταχύτερος κατά την τελευταία ημέρα των δοκιμών, σημειώνοντας χρόνο 1.28.960, και μάλιστα δίχως να χρησιμοποιεί την πιο γρήγορη από τις έξι διαθέσιμες γόμες της Pirelli, δηλαδή την C5, αλλά την C4.

Ακολούθησε ο εντυπωσιακός Yuki Tsunoda, ο οποίος μολονότι «ρούκι», οδήγησε ταχύτατα το μονοθέσιο της AlphaTauri και χρησιμοποιώντας την C5 γόμα της Pirelli ήταν λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Ολλανδό.

Η τελευταία ημέρα των δοκιμών στο Σακχίρ έδειξε πως στη Red Bull έχουν βρει λύσεις αναφορικά με τη σταθερότητα του μονοθεσίου τους. Αντιθέτως, τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τη Mercedes, με τους Hamilton και Bottas να κάνουν πολλές αλλαγές στο set up της W12, όμως να μην είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Ως είθισται στις χειμερινές δοκιμές, στο «στρατόπεδο» της Ferrari υπάρχει αισιοδοξία για τη σεζόν, αν και οι χρόνοι έδειξαν πως την τελευταία ημέρα των δοκιμών τα κόκκινα μονοθέσια υστερούσαν σημαντικά απ’ αυτά που χρησιμοποιούν κινητήρες της Honda. Σίγουρα, πάντως, η Ferrari δεν βρίσκεται στο χαμηλό επίπεδο, στο οποίο βρισκόταν το 2020.