Εκτός προγράμματος Formula 1 για το 2021 ο Καναδάς


Λόγω των συνεχιζόμενων διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν στον Καναδά, κατέστη αδύνατο για τη Formula 1 να εισέλθει στη χώρα χωρίς υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/4/2021

Έτσι η Formula 1 έθεσε σε λειτουργία το εναλλακτικό πλάνο της, με την πίστα της Κωνσταντινούπολης να αντικαθιστά αυτή του Μόντρεαλ το τριήμερο 11-13 Ιουνίου.

«Είμαστε ευγνώμονες για τις προσπάθειες του διοργανωτή και των αρχών του Καναδά, του Κεμπέκ και του Μόντρεαλ τις τελευταίες εβδομάδες να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν τον αγώνα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη διετή επέκταση της συνεργασίας μας με το καναδικό Grand Prix.  Θα συνεργαστούμε με τον διοργανωτή για να διασφαλίσουμε ότι όσοι έχουν εισιτήρια από τους αγώνες του 2020 & 2021 θα έχουν τις επιλογές της επιστροφής χρημάτων ή της μεταφοράς των εισιτηρίων τους στον αγώνα του επόμενου έτους και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε στον Καναδά το 2022» ανέφερα η Liberty Media.

Η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ξεκαθάρισε πως «η κοινότητα της Formula 1 θα συνεχίσει να ταξιδεύει αυτή τη σεζόν με αυστηρά μέτρα ασφαλείας που μας επέτρεψαν να ταξιδέψουμε με ασφάλεια σε 12 χώρες και να πραγματοποιήσουμε 17 αγώνες το 2020. Τα μέτρα έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικά με πάνω από 78.000 δοκιμές COVID-19 που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη σεζόν με μόνο 78 θετικά αποτελέσματα, ποσοστό 0,1%. Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν έχουμε διεξάγει πάνω από 12.000 τεστ με 14 θετικές περιπτώσεις και πάλι ένα ποσοστό 0,1%, αυτό συμβαίνει παράλληλα με τα εμβόλια που έχουν ήδη λάβει αρκετές ομάδες και την καλή ανάπτυξη του εμβολίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εδρεύουν επτά από τις δέκα ομάδες. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με τρόπο που να προστατεύει την ασφάλεια του προσωπικού μας και των κοινοτήτων που επισκεπτόμαστε».