Εκτός Πρωταθλήματος, ακόμα κι αν πάρει τον τίτλο!


Ακόμα κι αν καταφέρει να στεφθεί Πρωταθλητής στη φετινή Formula 2, ο Callum Ilott δεν θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στη Formula 1 το 2021

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/11/2020

Ο Βρετανός πιλότος της Ακαδημίας της Ferrari είναι εν δυνάμει διεκδικητής του τίτλου στη Formula 2, με δύο αγώνες να απομένουν, καθώς απέχει μόλις 14 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Mick Schumacher.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter, όμως, «ήρθε η ώρα να ανακοινώσω πως ενημερώθηκε ότι δεν θα αγωνίζομαι στη Formula 1 το 2021. Προφανώς το γνώριζα εδώ και μερικές εβδομάδες. Είμαι απογοητευμένος, όμως θα συνεχίσω να εργάζομαι ακόμα πιο σκληρά και θα κάνω αυτό που απαιτείται ώστε να τα καταφέρω το 2022. Όπως και να ‘χει, υπάρχει ένα Πρωτάθλημα που θέλω να κατακτήσω».

Το «πρόβλημα» για τον Ilott είναι ο «άγραφος νόμος» της Formula 2, ο οποίος θέλει τον Πρωταθλητή να αποχωρεί από το Πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, ανεξάρτητα από το εάν θα βρεθεί ή όχι στη Formula 1. Κοντολογίς, εάν ο Βρετανός πάρει τον τίτλο, τότε θα πρέπει να αναζητήσει αλλού την τύχη του, ή να περιοριστεί σε κάποιον ρόλο test driver σε ομάδα της Formula 1.

Το όνομα του Ilott ακούστηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες στα πάντοκ του Μπαχρέιν, ακριβώς επειδή είναι εν δυνάμει διεκδικητής του τίτλου και μπορεί ξαφνικά να βρεθεί εκτός «κάδρου» αν και θα έχει πάρει τον τίτλο.

Ωστόσο με τις θέσεις στην Alfa Romeo να είναι «κλεισμένες» από τους Kimi Raikkonen και Antonio Giovnazzi και την Haas να έχει στραφεί στους Mick Schumacher και Nikita Mazepin, δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη θέση για τον Βρετανό σε ομάδα της σφαίρας επιρροής της Ferrari.