Ένα ειδικά βαμμένο μονοθέσιο στη μνήμη του Ayrton Senna


Ένα show car βάφτηκε στα χρώματα των ομάδων με τις οποίες έτρεξε ο Ayrton Senna, καθώς και σε αυτά που σημάδεψαν την καριέρα του μεγάλου Βραζιλιάνου, και θα τεθεί προς έκθεση στο πλαίσιο του αγώνα στην Ίμολα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 17/4/2022

Η Formula 1 επιστρέφει στην Ίμολα το επόμενο Σαββατοκύριακο (22-24 Απριλίου) για το GP της Εμίλια Ρομάνια, σε μία πίστα που έχει συνδυαστεί άρρηκτα με τον Βραζιλιάνο, καθώς εκεί έχασε τη ζωή του την Πρωτομαγιά του 1994.

O Ιταλός σχεδιαστής μόδας Matteo Machiavelli, μαζί με τον Γάλλο καλλιτέχνη Jisbar, οραματίστηκαν κι έκαναν πραγματικότητα ένα μονοθέσιο βαμμένο με έμπνευση την καριέρα του 3 φορές πρωταθλητή.

Η μία πλευρά του show car, που είναι μία παλαιότερη McLaren, είναι χωρισμένη στα liveries των μονοθεσίων με τα οποία έτρεξε ο Senna από την Toleman ως και τη Williams, ενώ η άλλη είναι γεμάτη σχέδια και χρώματα από την καριέρα του, με τη βραζιλιάνικη σημαία να δεσπόζει στο πίσω μέρος.

«Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια ακολουθώντας τους αγώνες και τη «μαγεία» του ήρωά μου», είπε ο Machiavelli. «Εμπνεύστηκα από τον τρόπο ζωής του και τις διδασκαλίες του, που είναι ακόμα μαζί μου τώρα που είμαι μεγάλος.

«Χάρη στον οικογενειακό μου φίλο Angelo Orsi, έχω τραβήξει πολλές φωτογραφίες με τον Ayrton, σήμερα αποτελούν μέρος του οικογενειακού μου βιβλίου, της προσωπικής μου ιστορίας και είναι ζωντανές στη μνήμη μου.

«Το χάρισμα του Ayrton Senna, η προσωπικότητά του, όλες οι προκλήσεις που αντιμετώπισε και η ανθρωπιά του έχουν δώσει τόση έμπνευση σε εμένα και σε πολλούς ανθρώπους, που άρχισα να φαντάζομαι πώς να δημιουργήσω κάτι που θα μπορούσε να συγκεντρώσει και να αναδείξει μερικές από τις πτυχές του μηνύματος που μπόρεσε να μεταδώσει: πρόκληση, δημιουργικότητα και ανθρωπιά».

Το αυτοκίνητο θα βρίσκεται ως έκθεμα στο Μουσείο Ayrton Senna στο πλαίσιο του αγώνα στο Autodromo Enzo e Dino Ferrari.