Ένταση στις σχέσεις Alonso – Alpine με αφορμή τη Suzuka


Λίγες εβδομάδες απέμειναν για την ολοκλήρωση της συνεργασίας του Fernando Alonso με την ομάδα της Alpine, καθώς το 2023 ο Ισπανός θα είναι μέλος της Aston Martin, αντικαθιστώντας τον Sebastian Vettel.

  • Του Γιάννη-Μάριου Παπαδόπουλου - Φωτό: Alpine
  • 14/10/2022

Καθώς η ώρα του αποχαιρετισμού πλησιάζει, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με όσα συμβαίνουν εις βάρος του στους τελευταίους αγώνες, ξεκινώντας από το αποτέλεσμα του τελευταίου γκραν πρι στην Ιαπωνία.

Ο Alonso αμφισβήτησε ανοιχτά την ομάδα για τη στρατηγική που υιοθέτησε στη Suzuka. Ο Ισπανός αμφισβήτησε τον χρόνο αλλαγής ελαστικών , ο οποίος θεωρήθηκε πολύ αργά για να μπορέσει να πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που πέτυχε.

Ως αποτέλεσμα, ο Alonso δεν συγχώρεσε τις αποφάσεις της ομάδας, που συχνά θεωρούνται λανθασμένες όχι μόνο στον τελευταίο αγώνα στη Suzuka, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού του πρωταθλήματος. Περιοριζόμενος στο Ιαπωνικό GP, ο αθλητικός διευθυντής της Alpine, Alan Permane, εξήγησε ποια ήταν η άποψη της ομάδας για τη στρατηγική που θα αποφασιζόταν στη Suzuka: «Ίσως θα έπρεπε να τον είχαμε καλέσει πίσω λίγο νωρίτερα, αν και δεν είναι εύκολο να το προβλέψει κανείς, γιατί και τα ελαστικά του φθείρονταν στο τέλος του stint. Αν ο αγώνας είχε πάει όπως θεωρούσαμε, θα είχε φτάσει τον Vettel . Μιλήσαμε με τον Φερνάντο και μας ρώτησε αν θα έπρεπε να κάνουμε πιτ στοπ. Υποτίθεται ότι έπρεπε να προσπεράσει πέντε μονοθέσια, οπότε σκεφτήκαμε ότι δεν θα ήταν καλό να το κάνουμε. Εκ των υστέρων ναι, θα ήταν καλύτερα να το κάνουμε, αλλά δεν είναι εύκολο να συνειδητοποιήσουμε πόσο εύκολο θα ήταν να ολοκληρώσουμε την προσπέραση σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Στη συνέχεια, όταν είδαμε τον Zhou να σταματά και να κάνει γύρους 5 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους, σε εκείνο το σημείο τον καλέσαμε για πιτ στοπ. Θα πρέπει να μελετήσουμε τι συνέβη, αλλά για μένα είναι ξεκάθαρο ότι αν ο αγώνας είχε διαρκέσει έναν ακόμη γύρο, όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί, θα είχε τερματίσει μπροστά από τον Sebastian».