Επιβεβαίωση Car and Driver: Ο Hulkenberg στη Haas το 2023


H Haas επιβεβαίωσε τον ερχομό του Nico Hulkenberg στην ομάδα το 2023, στη θέση του Mick Schumacher.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 17/11/2022

Είναι πλέον επίσημο: η Haas ανακοίνωσε τον Nico Hulkenberg ως τον αντικαταστάτη του Mick Schumacher στη θέση του οδηγού δίπλα στον Kevin Magnussen, που είχε ήδη συμβόλαιο με τη ομάδα.

Την εν λόγω πληροφορία είχε πρώτο το Car and Driver την περασμένη εβδομάδα:

Ο Γερμανός οδηγός επιστρέφει στο σπορ στα 35 του χρόνια, με την τελευταία φορά που αγωνίστηκε ως κανονικός οδηγός στη Formula 1 να είναι το 2019, με τη Renault.

Ο Guenther Steiner, Διευθυντής της Haas, είπε: «Είμαι φυσικά πολύ χαρούμενος που υποδεχόμαστε τον Nico Hulkenberg πίσω στη Formula 1 σε πλήρη ρόλο οδηγού.

«Η εμπειρία και οι γνώσεις που φέρνει μαζί του ο Nico στην ομάδα είναι ξεκάθαρες – με σχεδόν 200 εκκινήσεις στη Formula 1 – και τη φήμη ενός εξαιρετικού οδηγού στις κατατακτήριες και ενός πολύ αξιόπιστου οδηγού στους αγώνες. Αυτά είναι χαρίσματα, που αν ταιριάξουμε με την εμπειρία του Kevin Magnussen, μας δίνουν ένα πολύ αξιόπιστο δίδυμο οδηγών το οποίο πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να ανελιχθούμε στο grid.

«Αυτός είναι προφανώς ο στόχος μας και ήταν αυτή η φιλοδοξία που ώθησε τον Nico να επιστρέψει στη Formula 1 – μοιράζεται το όραμά μας και μπορεί να είναι το 'κλειδι' μαζί φυσικά με την υπόλοιπη ομάδα για να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που δημιουργήσαμε φέτος με την επιστροφή μας στη μάζη για τους βαθμούς.»

Αντίστοιχα, ο Nico Hulkenberg δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω μία θέση στο grid του 2023 με την Haas. Νιώθω ότι ποτέ δεν έφυγα από τη Formula 1. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα έχω την ευκαιρία να ξανακάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο και θέλω να ευχαριστήσω τους Gene Haas και Guenther Steiner για την εμπιστοσύνη τους.

«Έχουμε δουλειά μπροστά μας για να είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε τις υπόλοιπες ομάδες στο midfeild, και ανυπομονώ να ξαναμπώ σε αυτή τη μάχη.»

Σύμφωνα με την ομάδα, ο Hulkenberg θα αναλάβει επίσημα χρέη οδηγού της ομάδας στις 22 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στις δοκιμές του Abu Dhabi μετά το τέλος της φετινής σεζόν, στο πλευρό του αναπληρωματικού οδηγού της ομάδας, Pietro Fittipaldi.