Επίσημη επανεξέταση του συμβάντος Hamilton-Verstappen ζήτησε η Red Bull


Οι Lewis Hamilton και Max Verstappen θα περάσουν την πόρτα των αγωνοδικών την Πέμπτη του Ουγγρικού GP, καθώς ενδέχεται να επανεξεταστεί το συμβάν ανάμεσά τους από το GP Μ. Βρετανίας.

  • 27/7/2021

Το συμβάν ανάμεσα σε Lewis Hamilton και Max Verstappen στον πρώτο γύρο του Βρετανικού Grand Prix, συνεχίζει μία εβδομάδα μετά να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επικαιρότητας της Formula 1.

Πηγές του Car and Driver Ελλάδας και του γράφοντος ανέφεραν πως η Red Bull έχει όλα τα στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν πως ο Lewis Hamilton δεν θα μπορούσε να στρίψει στην Copse, όπου κι έλαβε χώρα το συμβάν, αν δεν είχε επαφή με τον Verstappen.

Συγκεκριμένα, οι Αυστριακοί είναι σε θέση να εξηγήσουν πόσο νωρίς θα έπρεπε να αφήσει το γκάζι και θα έπρεπε να είχε φρενάρει, αλλά με τι πίεση θα έπρεπε να είχε πατήσει το πεντάλ του φρένου, ώστε να έχει ελπίδα να στρίψει κανονικά, χωρίς να βγει εκτός, στην επίμαχη στροφή.Με αυτά ως δεδομένα, η αυστριακή ομάδα αποφάσισε να ζητήσει κι επίσημα την επανεξέταση του συμβάντος από τους αγωνοδίκες.

Ως εκ τούτου, οι Lewis Hamilton και Max Verstappen θα βρεθούν με τους αγωνοδίκες κατά το Ουγγρικό Grand Prix, την προσεχή Πέμπτη, στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Αρχικά, οι αγωνοδίκες θα πρέπει να συζητήσουν αν το συμβάν χρήζει επίσημης επανεξέτασης, και εκεί είναι που τα στοιχεία που έχει η Red Bull θα παίξουν ρόλο στην τελική απόφασή τους.

Θυμίζουμε πως η αρχική ποινή στον 7κις πρωταθλητή ήταν 10 δευτερόλεπτα και 2 βαθμοί στη λισάνς.