Επίσημο: «Έκλεισε» το δίδυμο της Sauber για το 2024


Η νέα εποχή της Sauber ξεκινά με γνώριμα πρόσωπα ενόψει 2024.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ALFA ROMEO SAUBER
  • 14/9/2023

H Alfa Romeo αποχωρεί από την ομάδα της Sauber με το τέλος του 2023, όμως το οδηγικό δίδυμο στο Hinwil παραμένει το ίδιο.

Ο Valtteri Bottas είχε ήδη συμβόλαιο κι απλά ανανεώνεται η συνεργασία κι επίσημα.

Αυτός που υπέγραψε νέο συμβόλαιο είναι o Guanyu Zhou, ο οποίος θα βρεθεί για τρίτη χρονιά στην ελβετική ομάδα, η οποία προετοιμάζεται για την εξαγορά από την Audi

Ο Bottas δήλωσε: «Έχω την αίσθηση ότι έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι μπροστά μας, οπότε είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που μπορώ να ανυπομονώ για το 2024 γνωρίζοντας πώς διαμορφώνεται η ομάδα. Υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα μας, τα πηγαίνω καλά με τον Zhou και πιέζουμε ο ένας τον άλλον για να βελτιωθούμε.

«Γίνεται εντυπωσιακή δουλειά στα παρασκήνια, στο Hinwil και όχι μόνο, και τώρα που το line-up έχει οριστεί για το επόμενο έτος, μπορούμε να επικεντρωθούμε πλήρως στη βελτίωση, ξεκινώντας ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σιγκαπούρη. Κάθε βήμα προς τα εμπρός που κάνουμε αφορά και τη φετινή και την επόμενη χρονιά, επομένως έχουμε κίνητρο να δίνουμε ό,τι έχουμε κάθε φορά που βρισκόμαστε στην πίστα ή στο εργοστάσιο».

Ο Zhou τόνισε: «Το να υπογράφεις ξανά με την ομάδα είναι πάντα υπέροχο συναίσθημα, ειδικά όταν γνωρίζουμε πώς διαμορφώνονται τα πράγματα. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Alfa Romeo F1 Team Stake και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη τους.

«Δουλεύω εξαιρετικά σκληρά από την πρώτη μέρα και υπάρχει ένα απίστευτο επίπεδο κινήτρων για να συνεχίσω να το κάνω κάθε μέρα. Η σχέση μου με τον Valtteri είναι πολύ καλή και συνεργαζόμαστε στενά και με την ομάδα για να τους ωθήσουμε όλους. Είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να αγωνιστώ επιτέλους με την ομάδα μου στην Κίνα, μπροστά στο κοινό της πατρίδας μου. Θα είναι μια σπουδαία στιγμή και είμαι περήφανος που μπορώ να τη μοιραστώ με όλους όσους με στήριξαν».