Επίσημο: Η Audi ως κατασκευαστής στην F1 από το 2026


Η Audi έκανε κι επίσημα γνωστό ότι εισέρχεται στη Formula 1 ως κατασκευαστής κινητήρων, αρχής γενομένης από το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: AUDI
  • 26/8/2022

Ήταν κοινό μυστικό, τώρα έπαψε τουλάχιστον να είναι μυστικό.

Η Audi εμπλέκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της με τη Formula 1, καθώς από το 2026 θα είναι προμηθεύτρια κινητήρων.

Πιστεύεται πως αυτό θα γίνει με τη Sauber, που τώρα συνεργάζεται με την Alfa Romeo εμπορικά, όμως οι Γερμανοί τόνισαν πως θα κάνουν τη σχετική ανακοίνωση για την ομάδα την οποία θα προμηθεύσουν ως το τέλος του 2022.

Η νέα μονάδα ισχύος θα κατασκευάζεται στο Competence Center Motorsport Neuburg, ενώ επικεφαλής της Audi Sport σε αυτόν τον τομέα θα είναι ο Adam Baker.

«Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA της Audi», δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG Markus Duesmann. «Η Formula 1 είναι ταυτόχρονα μια παγκόσμια σκηνή για την επωνυμία μας και ένα εξαιρετικά απαιτητικό εργαστήριο ανάπτυξης.

«Ο συνδυασμός υψηλών επιδόσεων και ανταγωνισμού είναι πάντα η κινητήρια δύναμη της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας στον κλάδο μας. Με τους νέους κανονισμούς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εμπλακούμε. Εξάλλου, η Formula 1 και η Audi επιδιώκουν σαφείς στόχους βιωσιμότητας».

Από την πλευρά του, ο CEO της F1, Stefano Domenicali, προσέθεσε:

«Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για το άθλημά μας που αναδεικνύει την τεράστια δύναμη που έχουμε ως παγκόσμια πλατφόρμα που συνεχίζει να αναπτύσσεται.

«Είναι επίσης μεγάλη αναγνώριση ότι η κίνησή μας σε υβριδικούς κινητήρες με βιώσιμο καύσιμο το 2026 είναι μια μελλοντική λύση για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας».