Επίσημο: Στη Mercedes ο George Russell


Η Mercedes ανακοίνωσε επίσημα τον προβιβασμό του George Russell στην ομάδα από το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 7/9/2021

Μετά την ανακοίνωση πως ο Valtteri Bottas δεν θα οδηγεί για τη Mercedes μετά το 2021, αλλά για την Alfa Romeo, η γερμανική ομάδα μπόρεσε να προχωρήσει στη δική της ανακοίνωση.

Με αυτήν, κάνει κι επίσημα γνωστό πως ο George Russell θα είναι ο teammate του Lewis Hamilton στο Brackley από το 2022 κι εντεύθεν.

Ο Βρετανός οδηγός δήλωσε σχετικά:

«Είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα προσωπικά και επαγγελματικά, αλλά και μια μέρα ανάμεικτων συναισθημάτων. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στη Mercedes την επόμενη χρονιά, το οποίο είναι ένα τεράστιο βήμα καριέρας, αλλά σημαίνει επίσης ότι θα αποχαιρετήσω τους συνεργάτες μου και τους φίλους μου στη Williams. Ήταν τιμή μου να δουλεύω δίπλα σε κάθε μέλος της ομάδας και τιμή να εκπροσωπώ το όνομα του Williams στην F1. Από τότε που μπήκα το 2019, δουλέψαμε ακούραστα για να προωθήσουμε ο ένας τον άλλον μπροστά και να φέρουμε ξανά την ομάδα στο γκρίζο εκεί που ανήκει. Αγωνιστήκαμε για κάθε προκριματική θέση, κάθε πόντο και κάθε δέκατο του δευτερολέπτου. Όσο σκληρά και αν ήταν, κανείς δεν τα παράτησε, και αυτό με ενέπνεε κάθε μέρα.

«Είναι μια τεράστια ευκαιρία και θέλω να την αρπάξω και με τα δύο χέρια. Αλλά δεν έχω ψευδαισθήσεις ως προς το μέγεθος της πρόκλησης. θα είναι μια απότομη καμπύλη μάθησης. Ο Valtteri έχει θέσει έναν υψηλό πήχη, αποδίδοντας με συνέπεια εβδομάδα σε εβδομάδα, σημειώνοντας νίκες, pole position και βοηθώντας στην κατάκτηση πολλαπλών τίτλων πρωταθλήματος.

«Ο στόχος μου πρέπει να είναι να ανταμείψω την εμπιστοσύνη που μου έδωσαν ο Toto, η ομάδα και το διοικητικό συμβούλιο, διασφαλίζοντας ότι θα παίξω τον ρόλο μου στη συνέχιση αυτής της επιτυχίας και θέλω να κάνω περήφανους τους νέους συνεργάτες μου. Φυσικά, ένας από αυτούς είναι κατά τη γνώμη μου ο μεγαλύτερος οδηγός όλων των εποχών. Παρακολουθώ τον Lewis από τότε που ήμουν στο καρτ και η ευκαιρία να μάθω από κάποιον που έχει γίνει πρότυπο τόσο εντός όσο και εκτός πίστας μπορεί να με ωφελήσει μόνο ως οδηγός, επαγγελματίας και άνθρωπος. Προς το παρόν, όμως, έχω εννέα ακόμη αγώνες ως οδηγός της Williams και θέλω να βεβαιωθώ ότι είναι οι καλύτεροι εννέα του χρόνου μου με την ομάδα. Τότε, και μόνο τότε, μπορώ να στρέψω την προσοχή μου στο 2022. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Williams, στη Mercedes και σε όλους όσους με στήριξαν για να φτάσω εκεί που είμαι σήμερα. Δεν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς τον καθένα από εσάς.»