Επιστροφή του Istanbul Park στο πρόγραμμα της F1


Το Istanbul Park επιστρέφει στο καλεντάρι της Formula 1, αντικαθιστώντας το ακυρωμένο Grand Prix Σιγκαπούρης.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 25/6/2021

Η ακύρωση του Grand Prix Σιγκαπούρης έφερε ένα κενό στο φετινό πρόγραμμα της Formula 1, με τους ιθύνοντες του σπορ να συζητούν με διάφορες πίστες για την κάλυψή του.

Εξ αρχής είχε γίνει γνωστό πως η Τουρκία βρίσκεται ψηλά σε αυτή τη λίστα των εναλλακτικών επιλογών, με δεδομένο ότι επρόκειτο να γίνει αγώνας εκεί φέτος, προτού ακυρωθεί εξαιτίας της «κόκκινης λίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τώρα, η F1 επιβεβαίωσε πως το Istanbul Park θα έχει τελικά θέση στο καλεντάρι, το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου, διαμορφώνοντας ένα τριπλό σερί αγώνων, με την Ρωσία να προηγείται και την Ιαπωνία να έπεται.

Ο πρόεδρος και CEΟ της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε σχετικά:

«Είμαστε σε ευχάριστη θέση να επιστρέφουμε στην Τουρκία και το Intercity Istanbul Park. Ελπίζουμε να δούμε περισσότερους σπουδαίους αγώνες ξανά σε μία από τις πιο ωραίες πίστες του κόσμου. 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Intercity Istanbul Park και τον κο Vural Ak για τις προσωπικές προσπάθειες που κατέβαλε. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το σπορ μας, και ελπίζα μας είναι να πάμε σε όσες περισσότερες πίστες γίνεται.

«Έχουμε καλές συζητήσεις με όλους τους promoters από την αρχή της χρονιάς, και συνεχίζουμε να δουλεύουμε μαζί τους αυτήν την περίοδο.»