Έτσι θα «καλύψει» η Liberty Media την ανέτοιμη Τζέντα!


Το 2021 η Σαουδική Αραβία θα γίνει η 33η χώρα, η οποία θα φιλοξενήσει γκραν πρι της Formula 1, με το σιρκουί της Τζέντα να υποδέχεται τους κορυφαίους του κόσμου.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/11/2020

Η ιστορία, ωστόσο, έχει δείξει ότι μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να είναι σε απόλυτο βαθμό τόσο η πίστα όσο και ο περιβάλλων χώρος αυτής.

Ειδικά στην περίπτωση της Τζέντα, το πρόβλημα μεγιστοποιείται, καθώς η περιοχή που έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει τον αγώνα του Νοεμβρίου του 2021, είναι αμιγώς βιομηχανική, με τα διυλιστήρια της Aramco να βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το σιρκουί.

Ποια είναι, λοιπόν, η λύση που επέλεξαν οι διοργανωτές σε συνεργασία με την Liberty Media; Η… νύχτα! Έπειτα από τη Σιγκαπούρη, το Μπαχρέιν και το Άμπου Ντάμπι, η Σαουδική Αραβία θα γίνει η επόμενη χώρα που θα φιλοξενήσει γκραν πρι υπό το φως των  προβολέων.

Με αυτόν τον τρόπο θα… φωτιστεί μόνον η διαδρομή της πίστας κι έτσι τα… αδιάκριτα βλέμματα δεν θα πέφτουν στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος αναμένεται να είναι πλήρως διαμορφωμένος σε περίπου δύο με τρία χρόνια.

Σημειώνεται πως ο αγώνας θα διεξαχθεί στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας, παρέχοντας ένα εντελώς διαφορετικό παραθαλάσσιο σκηνικό στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας.