Ευχαριστημένοι με τον νέο τους κινητήρα στην Alpine


Η Alpine δηλώνει ευχαριστημένη με τον νέο της κινητήρα, που τονίζει πως έχει λειτουργήσει όπως αναμενόταν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 5/3/2022

Η Alpine έχει τον ανασχεδιασμένο κινητήρα της Renault στην πλάτη των οδηγών της για τη φετινή σεζόν, με τους μηχανικούς στο Viry-Chatillon να υιοθετούν την λογική της Mercedes στο σχεδιασμό της μονάδας ισχύος, χωρίζοντας το turbo στα δύο.

Παρά την εγκατάλειψη του Fernando Alonso από την τελευταία μέρα του τεστ στη Βαρκελώνη με πρόβλημα στην μόνωση του κινητήρα, ο αθλητικός διευθυντής της γαλλικής ομάδας, Alan Permane, μίλησε στο Autosport, και θεωρεί πως το νέο μοτέρ έχει προσφέρει όσα αναμενόνταν από αυτό σε πρώτο χρόνο:

«Δεν έχουμε τρέξει τον κινητήρα στο μέγιστο. Δεν νομίζω πως έχουμε κάνει έναν γύρο με το mode του κινητήρα που χρησιμοποιείται στον αγώνα και τις κατατακτήριες.

«Ειλικρινά μιλώντας, δεν έχουμε συζητήσει ακόμα για τον κινητήρα - κι αυτό είναι σπουδαίο.

«Είναι πολύ διαφορετικός. Είναι ό,τι πιο ξεχωριστό έχει κατασκευάσει το εργοστάσιο στο Viry. Είναι πιο πολύπλοκος, δείχνει καλύτερος. Τον τοποθετήσαμε στο μονοθέσιο και λειτουργεί, κάτι πολύ θετικό.

«Οι οδηγοί έχουν σχολιάσει την οδηγησιμότητά του, ότι έχει λίγο turbo lag εδώ κι εκεί, αλλά οι μηχανικοί έχουν ήδη αρχίσει να επιλύουν αυτά τα προβλήματα ρυθμίζοντάς τον αναλογώς.»