F1: Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες του κινητήρα της Ferrari για το 2022


Ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες της μονάδας ισχύος που θα χρησιμοποιεί η Ferrari από το 2022.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 9/6/2021

Με δεδομένο ότι οι κινητήρες που θα εισάγουν οι κατασκευαστές από το 2022 θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν στην ουσία απαράλλακτοι ως και το 2025, όλες οι ομάδες κοιτάζουν να κάνουν τις τελευταίες μεγάλες αναβαθμίσεις στις μονάδες ισχύος τους, ώστε να παραμείνουν σε ανταγωνιστικό επίπεδο για μία γεμάτη τετραετία.

Στην περίπτωση της Ferrari, το TheRace.com έχει τις πρώτες λεπτομέρειες του «φιλόδοξου», όπως χαρακτηρίζεται, κινητήρα της Scuderia για το 2022.

Συγκεκριμένα, στο Μαρανέλο επέλεξαν να εξελίξουν ταυτόχρονα δύο ξεχωριστά concept για τον νέο κινητήρα της ομάδας και των πελατειακών ομάδων: ένα που αποτελεί φυσική συνέχεια της τωρινής μονάδας ισχύος, κι ένα ριζικά διαφορετικό από το τρέχον, υπό την επίβλεψη του 'guru' των κινητήρων, Wolff Zimmerman.

Κι αυτό είναι που φαίνεται πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί εν τέλει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καινοτομίες στην ψύξη του κινητήρα και την ανάκτηση ενέργειας έχουν βοηθήσει σε αυτήν την απόφαση, όμως η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα της καύσης μοιάζει να είναι κι η πλέον σημαντική.

Με διάφορες τεχνικές που έχουν να κάνουν με την εισαγωγή του καυσίμου και του αέρα στον θερμικό κινητήρα, η καύση είναι πιο άμεση και εκρηκτική, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ιπποδύναμη, μέσα στα όρια της πίεσης 500 bar που ορίζονται από τους τεχνικούς κανονισμούς.

Σε συνδυασμό με τις αλλαγές στη διάταξη διαφόρων μερών του κινητήρα, πιστεύεται πως το νέο μοτέρ θα είναι το πιο συμπαγές στην υβριδική εποχή για τη Ferrari.