F1: Σκέψεις για υποχρεωτική παύση εργασιών κατά τον χειμώνα


Η Formula 1 εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει αναγκαστική παύση εργασιών στα εργοστάσια των ομάδων κατά τον χειμώνα, όπως συμβαίνει ήδη το καλοκαίρι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 8/11/2022

Εδώ και μερικά χρόνια, η Formula 1 έχει σύστημα αναγκαστικά διακοπής εργασιών στα εργοστάσια των ομάδων για δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του Αυγούστου.

Το ίδιο σχεδιάζεται να γίνει και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως αποκάλυψε ο CEO της Mercedes F1, Toto Wolff, μιλώντας σε διάφορα ΜΜΕ.

«Πιστεύω πως είναι καλό που η σεζόν τελειώνει δύο εβδομάδες νωρίτερα από ότι τα τελευταία χρόνια, γιατί όλοι είναι στο όριο,» τόνισε.

«Σχεδιάζουμε να εισάγουμε υποχρεωτική παύση εργασιών από του χρόνου.

«Δεν συμφωνούν όλοι, αλλά ελπίζω πως θα μπορέσουμε να το κάνουμε για χάρη του προσωπικού μας, και το να έχουμε 1-2 εβδομάδες εκτός δουλειάς θα είναι σίγουρα θετικό.

«Το ίδιο ισχύει και για τους μηχανικούς που ταξιδεύουν από αγώνα σε αγώνα.»

Η εν λόγω πρόταση έπεσε στο τραπέζι με δεδομένο ότι το 2023 θα δει για πρώτη φορά τις 10 ομάδες να ταξιδεύουν σε 21 χώρες για 24 Grand Prix, οπότε είναι σημαντικό για όλους να έχουν περισσότερο χρόνο εκτός εργασίας και ανάπαυσης ενόψει της άκρως απαιτητικής σεζόν που τους περιμένει.