F1: Τέλος η εξέλιξη της SF21 για τη Ferrari


Ο αθλητικός διευθυντής της Ferrari, Laurent Mekies, αποκάλυψε πως η SF21 θα πάψει να δέχεται αναβαθμίσεις, με την ομάδα να εστιάζει πλήρως στο 2022.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 19/6/2021

Με τους κανονισμούς της Formula 1 για το 2022 να φέρνουν ριζικές αλλαγές στα μονοθέσια της νέας γενιάς, όλες οι ομάδες εστιάζουν όλο και μεγαλύτερο μέρος των πόρων και του χρόνου τους στην επόμενη σεζόν.

Η Ferrari ήταν -από την αρχή της χρονιάς- εκείνη η ομάδα που τόνισε πλειστάκις πως θα εγκαταλείψει νωρίς φέτος την εξέλιξη της SF21, που ήδη μετρά ένα βάθρο και παραλίγο μία pole position στο Μονακό.

Στο πλαίσιο του Γαλλικού GP, ο Laurent Mekies, αθλητικός διευθυντής της ομάδας του Μαρανέλο, εξήγησε:

«Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του μονοθέσιου, έχουμε πάρει από καιρό τις αποφάσεις μας.

«Έχουμε εστιάσει πλήρως στο 2022, και δεν θα έρθει καμία πραγματική αναβάθμιση να δώσει λύση στις αδυναμίες  της SF21 φέτος.»

Είναι σαφές πως και οι υπόλοιπες εννέα ομάδες του grid έχουν προχωρήσει σε μία αντίστοιχη κίνηση, με εξαίρεση τη Red Bull, και μαζί της τη Honda.

Ο Max Verstappen, βλέποντας πως υπάρχει μία ρεαλιστική πιθανότητα η ομάδα του κι εκείνος να στεφθούν πρωταθλητές, έχει ζητήσει και δημόσια από τους ιθύνοντες να μην εγκαταλείψουν το 2021 σύντομα.

Η Mercedes, αντιθέτως, μοιάζει βέβαιη πως είναι ωφέλιμο για εκείνη να κοιτάξει πιο έντονα το 2022, κι ας βρίσκεται στη μάχη του πρωταθλήματος με μία άξια αντίπαλο.