F1 - Vettel: «Μεγάλα τα έξοδα στις μικρές κατηγορίες αγώνων»


Ο Sebastian Vettel αναφέρθηκε στα τεράστια κόστη που καλούνται να καλύψουν οι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ζητώντας αλλαγές για την αύξηση της προσβασιμότητας στον χώρο.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 14/6/2021

Ο 4κις πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, είναι μόλις ο τελευταίος από μία σειρά ανθρώπων στη Formula 1, οδηγών και μη, που έχουν αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα των εξόδων που χρόνο με τον χρόνο γίνονται όλο και μεγαλύτερα για τα νέα παιδιά στο motorsport.

Μιλώντας στην ισπανική As, ο οδηγός της Aston Martin δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Αν ξεκινούσα από μια οικογένεια εργατικής τάξης, θα ήταν αδύνατο να είμαι εδώ σήμερα, επειδή τα άλλα παιδιά θα είχαν πολύ περισσότερα χρήματα.

«Πρέπει να εργαστούμε για να το αλλάξουμε αυτό και να κάνουμε αυτό ένα προσβάσιμο άθλημα, για τους πλούσιους και για τα άτομα με πιο ταπεινή καταγωγή.

«Δεν υπάρχει γρήγορη λύση σε αυτό, αλλά τελικά, το κόστος είναι πολύ υψηλό.

«Με κάθε ειλικρίνεια, αν κοιτάξω πίσω όταν ξεκίνησα, το κόστος ήταν μεν χαμηλότερο, αλλά ήταν και πάλι υψηλό.

«'Ημουν πολύ τυχερός. Είχα τον τον κ. Gerhard Noack να με στηρίζει, ο οποίος ήταν ο ίδιος άνδρας που στήριξε τον Michael [Schumacher] όταν ξεκίνησε, πιθανώς 20 χρόνια πριν από εμένα ως μικρό παιδί.»

Και συνέχισε:

«Ήταν ήδη πολύ, πολύ ακριβό τότε, οπότε νομίζω ότι ο Michael χρειαζόταν βοήθεια, και εγώ χρειαζόμουν, γιατί δεν μπορούσα να το αντέξω. Νομίζω ότι την πρώτη σεζόν που κάναμε σε junior go karts, καταφέραμε να κάνουμε τα μισά από μόνα μας και στη συνέχεια ξεκινήσαμε να είμαστε πολύ τυχεροί που βρήκαμε ανθρώπους που μας υποστήριξαν και μας βοήθησαν.

«Νομίζω ότι από τότε, ο κόσμος έχει αλλάξει. Νομίζω ότι οι χορηγίες έχουν αλλάξει. Και μάλλον η ετοιμότητα να επενδύσει κανείς χρήματα σε μικρά παιδιά και μηχανοκίνητα σπορ έχει αλλάξει επίσης.»