F1 - Wolff: «Δεν μπορούμε να χάνουμε έτσι βαθμούς»


Ο CEO της Mercedes F1, Toto Wolff, έκανε σκληρή αυτοκριτική στα της ομάδας του, μετά από δύο καταστροφικά Grand Prix για τους πρωταθλητές.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/6/2021

Η Mercedes πέρασε δύο δύσκολα Grand Prix σε Μονακό και Μπακού, από τα οποία έφυγε συνολικά με 7 βαθμούς.

Μιλώντας μετά το πέρας του αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, ο CEO και team principal της ομάδας, Toto Wolff, άσκησε δριμεία κριτική στο πώς έχει χειριστεί η ομάδα του φέτος όχι μόνο τα δύο τελευταία GP, αλλά και τη χρονιά συνολικά, εξηγώντας:

«Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά φέτος που δεν κυλούν τόσο ομαλά όσο τις παλαιότερες σεζόν. 

«Σε λειτουργικό επίπεδο, δεν είμαστε ο εαυτός μας. Δεν έχουμε βρει τον τρόπο να κάνουμε το μονοθέσιο να αποδίδει και στις κατατακτήριες, και στον αγώνα.

«Είναι τόσα που πρέπει να βελτιώσουμε και θέλω να καταπιαστούμε με αυτό άμεσα, για να βεβαιωθούμε ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα παλεύουμε για το πρωτάθλημα. Για αυτό δεν γίνεται να συνεχίσουμε να χάνουμε βαθμούς, όπως κάναμε στο Μονακό κι εδώ. Είναι απαράδεκτο

Και συνέχισε:

«Είναι απαράδεκτο ότι δεν μπορούμε να φέρουμε το μονοθέσιο σε καλή θέση μετά την εκκίνηση ή μετά τα pit stops. Χάνουμε δευτερολέπτα και δευτερόλεπτα για να φέρουμε το μονοθέσιο σε καλό επίπεδο. Τα καταφέρνουμε, αλλά παίρνει πολύ χρόνο.»