F1TV: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Πόσο κοστίζει, τι προσφέρει, πώς θα το κατεβάσετε


Η σεζόν της Formula 1 ξεκινά και το μεγάλο ερώτημα χιλιάδων φίλων του σπορ αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα παρακολουθήσουν τη δράση. Αξίζει το πακέτο του F1TV και αν ναι, τι προσφέρει;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ:
  • 21/2/2023

Για πολλούς, η αυλαία της Formula 1 θα ανοίξει στο Μπαχρέιν στις 3 Μαρτίου, όταν τα μονοθέσια βγουν στην πίστα για τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές του τριημέρου. Για άλλους, αυτό θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, όταν οι ομάδες θα καταφτάσουν στην πίστα για τις καθιερωμένες δοκιμές πριν το ξεκίνημα της σεζόν, όπου θεατές, δημοσιογράφοι, οδηγοί και μηχανικοί θα λάβουν τις πρώτες ενδείξεις για τη δυναμική των μονοθεσίων.

Φυσικά, όπως κάθε χρονιά, τόσο οι δοκιμές, όσο και η πλήρης σεζόν, μπορούν να παρακολουθηθούν μέσω μιας πληθώρας καναλιών ανά τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες μέρες, στην Ελλάδα, τα δικαιώματα των μεταδόσεων άλλαξαν «χεριά», κι έτσι η F1 θα προβάλλεται πλέον από τον ANT1 και το ANT1 plus. Οι αγώνες και τα sprint, όπως και τα highlights των κατατακτηρίων θα μεταδίδονται ζωντανά από τη live συχνότητα του ANT1, ενώ οι συνδρομητές του ANT1 plus θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν και τις ελεύθερες δοκιμές κάθε Grand Prix, όπως και τις κατατακτήριες δοκιμές, αλλά και επιπλέον αποκλειστικό περιεχόμενο.

Εκτός από τις ελληνικές μεταδόσεις, διαθέσιμες στην Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι και η μετάδοση του F1 TV μέσω συνδρομής, η οποία αποτελεί μία εξαιρετικά ελκυστική επιλογή, που μάλιστα προσαρμόζεται ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε θεατή.

Τι είναι και τι προσφέρει;

Το F1 TV είναι το επίσημο κανάλι ροής της Formula 1, διαθέσιμο σε 85 χώρες, μία εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα, το οποίο προσφέρει διάφορες λειτουργίες θέασης και προβολής, ανάλογα με το συνδρομητικό πακέτο που θα επιλέξει ο καθένας.

F1 TV Access: Πρόκειται για τη φθηνότερη εκ των δύο επιλογών συνδρομής, και προσφέρει κάλυψη όλων των αγώνων, αλλά και των πιο σημαντικών στιγμών κάθε Grand Prix on demand, χωρίς όμως να είναι διαθέσιμη η ζωντανή κάλυψη.

F1 TV Pro: Είναι η «ακριβή» επιλογή, η οποία όμως προσφέρει και πολλά περισσότερα από το 'Access' πρόγραμμα. Εδώ, η ζωντανή κάλυψη όλων των sessions είναι διαθέσιμη, η οποία μάλιστα είναι «φορτωμένη» με διάφορες επιλογές, όπως για παράδειγμα οι κάμερες on-board όλων των οδηγών, όπως και όλα τα team radio. Εκτός αυτού, οι συνδρομητές μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά όλα τα session και αγώνες των πρωταθλημάτων της F2, της F3, και του Porsche Supercup.

Αποκλειστικά για τους χρήστες του F1 TV Pro, είναι διαθέσιμη και η λειτουργία live timing, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές να έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμη σε ζωντανή τηλεμετρία, όπως και στο ιστορικό ελαστικών που έχουν χρησιμοποιήσει οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Βέβαια, καλό είναι να γνωρίζει κανείς ότι οι μεταδόσεις γίνονται αποκλειστικά στα Αγγλικά, οπότε η καλή γνώση της γλώσσας είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση. Επίσης, οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των εκφωνητών του F1 TV, ή αυτών του SkySports, το οποίο είναι το αντίστοιχο συνδρομητικό κανάλι του Ην. Βασιλείου.

Πόσο κοστίζει;

Στην Ελλάδα, το κόστος του F1 TV ξεκινά από τα 2,99 ευρώ το μήνα, με το Access, ενώ το πακέτο Pro κοστίζει 5,99 ευρώ το μήνα. Οι ετήσιες συνδρομές είναι σημαντικά πιο συμφέροντες, αφού το κόστος ξεκινά από τα 26,99 ευρώ (Access), και φτάνει έως και τα 49,99 ευρώ. Μάλιστα, για το ξεκίνημα της νέας σεζόν, η F1 προσφέρει έκπτωση 20% για τις ετήσιες συνδρομές του πακέτου Pro, έως τις 26/02. Με την έκπτωση, μία ετήσια συνδρομή στο F1 TV Pro κοστίζει 39,99 ευρώ.

 Τιμή / μήνα (ευρώ)Τιμή / χρόνο (ευρώ)
F1 TV Access2,99 26,99
F1 TV Pro5,9949,99 (39,99 έως 26/02)

Φυσικά, μπορείτε να επωφεληθείτε από την εβδομαδιαία δωρεάν δοκιμή που προσφέρει η πλατφόρμα, πριν αποφασίσετε να επενδύσετε στη συνδρομή που σας ταιριάζει.

Πως θα δω F1 TV;

Ο πιο απλός τρόπος για να δει κανείς F1 TV είναι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της πλατφόρμας, ή φυσικά κατεβάζοντας την εφαρμογή του F1 TV μέσω του App Store ή του Google Play.

Προς το παρόν, η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη μέσω κάποιας εφαρμογής για Smart τηλεοράσεις, όμως αυτό δεν είναι το «τέλος του κόσμου,» αφού και γι αυτό υπάρχει λύση, η οποία μάλιστα είναι αρκετά απλή. Αυτό που χρειάζεται κανείς είναι μία συσκευή Google Chromecast, η οποία θα μετατρέψει οποιαδήποτε τηλεόραση σε ένα μέσο προβολής των υπηρεσιών του F1 TV.