Ferrari: Άλμα... 25ετίας με τον κινητήρα της


Ο διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, πιστεύει πως η εξέλιξη που έγινε στον φετινό κινητήρα της ομάδας είναι ένα επίτευγμα 25ετίας. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 16/8/2022

Ο Mattia Binotto βρίσκεται στο δυναμικό της Ferrari από το 1995, ξεκινώντας από μηχανικός στον τομέα του κινητήρα, προτού περάσει στο πόστο του τεχνικού διευθυντή και, από το 2019, σε αυτό το team principal.

Για το 2022, η ομάδα του επιδόθηκε σε ένα «κυνήγι ιπποδύναμης», ωστέ να μπορέσει να καλύψει το κενό που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα σε αυτήν και τις Mercedes και Honda, που τη διετία 2020-2021 διέθεταν τα πιο δυνατά κινητήρα σύνολα.

Πράγματι, οι Ιταλοί έκλεισαν σημαντικά την ψαλίδα, με τα δεδομένα του GPS να δείχνουν πως η F1-75 διαθέτει τον πιο ισχυρό κινητήρα, ιδίως σε ό,τι αφορά το ERS.

Μιλώντας για αυτήν την ανάκαμψη, ο Binotto τόνισε πως το άλμα που έγινε στον εν λόγω τομέα δεν είχε προηγούμενο για όσα χρόνια βρίσκεται ο ίδιος στο Μαρανέλο.

«Είχαμε μία ξεκάθαρη εικόνα για τους κανονισμούς γύρω από τους κινητήρες, ξέραμε πού βρισκόμασταν σε αυτόν τον τομέα,» είπε σε συνέντευξή του στο Motorsport.com.

«Έτσι, θέσαμε υψηλούς στόχους. Και αυτό που είδα να γίνεται πέρυσι κατά την εξέλιξη του κινητήρα του 2022, στα 25 χρόνια που είμαι στο Μαρανέλο δεν το έχω ξαναδεί.

«Αυτό δείχνει τι είναι ικανή να κάνει αυτή η ομάδα.»