Ferrari: Πού αποδίδει τις δυσκολίες της στο Μπαχρέιν


Ο επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur, δηλώνει βέβαιος για το ποια είναι η αιτία της κακής απόδοσης της SF-23 στο Μπαχρέιν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 6/3/2023

Η Ferrari παρουσιάστηκε αρκετά ασθενής στο Μπαχρέιν. Ο Charles Leclerc ήταν 3ος, με τεράστια διαφορά από τις Red Bull προτού εγκαταλείψει από κινητήρα, ενώ ο Carlos Sainz τερμάτισε 4ος, έχοντας ηττηθεί στα ίσια από τον Fernando Alonso και την ανώτερη Aston Martin.

Ο νέος διευθυντής της Scuderia, Fred Vasseur, δηλώνει σίγουρος πως το ζήτημα της SF-23 δεν είναι ο σχεδιασμός της, αλλά το σετάρισμά της στην εν λόγω πίστα, εξηγώντας το γιατί:

«Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για αυτό. Δεν έχω δει ποτέ ένα μονοθέσιο να έχει τον ίδιο ρυθμό με ένα άλλο στις κατατακτήριες και να μην μπορεί να το κάνει και στον αγώνα. Δεν είναι θέμα σχεδιασμού. Δεν χρειάζεται να το προσεγγίσουμε έτσι.

Και συνέχισε:

«Στις κατατακτήριες, είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Red Bull, τουλάχιστον στο Μπαχρέιν. Αυτό είναι το θετικό.

«Αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αν θέλουμε να βελτιωθούμε, πρέπει να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης, και η αξιοπιστία δεν είναι στα επίπεδα που πρέπει.

«Αν θέλουμε να κερδίσουμε αγώνες, πρέπει να τα πάμε καλά σε όλο το τριήμερο, να μην έχουμε προβλήματα εδώ κι εκεί.»

Τι ισχύει για τον κινητήρα

Στο ζήτημα της αξιοπιστίας, ο Vasseur εξήγησε πως η εγκατάλειψη ήρθε από το πουθενά, καθώς δεν υπήρχε καμία ένδειξη αστοχίας νωρίτερα, ή στις δοκιμές στην πίστα και το δυναμόμετρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα:

«Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίσαμε τέτοιο πρόβλημα. Δεν το είχαμε καθόλου στα 6000-7000 χιλιόμετρα που έκανε ο κινητήρας και στις τρεις ομάδες που τον χρησιμοποιούν, και δεν είχαμε κανένα θέμα στο δυναμόμετρο.»