«Φύλλο και φτερό» κάνει η FIA την υπόθεση Grosjean


Μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για όσα συνέβησαν στο Μπαχρέιν

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/12/2020

Η FIA, ανακοίνωσε πως ήδη έχει ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν στο ατύχημα του Grosjean. Την έρευνα διενεργεί το FIA Safety Department, το οποίο σε ετήσια βάση ασχολείται τουλάχιστον με 30 ατυχήματα που λαμβάνουν χώρα σε διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η έρευνα θα ολοκληρωθεί σε διάστημα 6-8 εβδομάδων και θα περιλαμβάνει τομείς όπως το κράνος, το HANS, η φόρμα, τα γάντια, τα εσώρουχα, το headrest, το σύστημα πυρόσβεσης του μονοθεσίου, η «μπανιέρα» (survivor cell) και το σύστημα halo.

Η ανάλυση θα αφορά και το σασί του μονοθεσίου, τη λειτουργία της προστατευτικής μπαριέρας αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισε το πλήρωμα του medical car στη διαδικασία απεγκλωβισμού του Grosjean από το φλεγόμενο μονοθέσιο.

Η FIA ήδη συνεργάζεται στενά τόσο με την HAAS όσο και με την GPDA, την Ένωση των πιλότων της Formula 1. Η FIA θα έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα στοιχεία και από την τηλεοπτική κάλυψη, συμπεριλαμβανομένης της high speed κάμερας που είναι τοποθετημένης σε κάθε μονοθέσιο και καταγράφει με ρυθμό 400 frames ανά δευτερόλεπτο.