Gasly και Tsunoda παραμένουν και το 2022 στην AlphaTauri


Οι Pierre Gasly και Yuki Tsunoda θα συνεχίσουν να συνθέτουν το δίδυμο της Scuderia AlphaTauri.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 7/9/2021

Καμία αλλαγή στο δίδυμο των οδηγών της αδερφής ομάδας της Red Bull, AlphaTauri.

Ο Pierre Gasly είχε συμβόλαιο με την εταιρεία και για το 2022 (η τελευταία του σεζόν με αυτό), οπότε δεν υπήρχε αμφιβολία πως θα παραμείνει στην ομάδα της Faenza.

Από την άλλη μεριά, ο Yuki Tsunoda ήταν σε μονοετές συμβόλαιο με την RB, αλλά φαίνεται πως οι εμφανίσεις του έπεισαν τον Helmut Marko και τον Franz Tost πως δικαιούται να παραμείνει στην ομάδα και για το 2022.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που προχωράω με την Scuderia AlphaTauri για άλλη μια σεζόν στη Formula 1, ειδικά αφού είδα την πρόοδο που έχουμε κάνει ως ομάδα από την πρώτη φορά που μπήκα το 2017,» δήλωσε ο Gasly.

«Βλέποντας τις επιδόσεις που έχουμε δείξει μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν, πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά και φέτος, αλλά και την επόμενη χρονιά, ειδικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο πρωτάθλημα το 2022. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω τι μπορούμε να καταφέρουμε στη νέα εποχή της F1 και συνεχίζω να δουλεύω με την ομάδα όσο καλύτερα μπορώ για να πάμε μπροστά στη βαθμολογία. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ επιτυχημένη μέχρι στιγμής και πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε καλά για να κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα το 2022».

Ο Tsunoda πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα μείνω στο Scuderia AlphaTauri για δεύτερη σεζόν. Είναι μια απίστευτη ευκαιρία και είμαι τόσο ευγνώμων στην ομάδα που με άφησε να συνεχίσω να αναπτύσσω την εμπειρία μου στη Formula 1 μαζί τους. Έχω πολύ καλή σχέση με τον Pierre, έχω μάθει πολλά από αυτόν ήδη φέτος και η εμπειρία του με βοήθησε να συνεχίσω να αναπτύσσω τις δικές μου ικανότητες, οπότε είναι υπέροχο να συνεχίζω το ταξίδι μου στην F1 μαζί του. Έχοντας μετακομίσει πρόσφατα στη Faenza, αισθάνομαι άνετα μέσα στην ομάδα και ανυπομονώ για την επερχόμενη σεζόν».