Γιατί η Williams δεν έγινε κι αυτή... ρέπλικα της Mercedes;


Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα της χειμερινής περιόδου στη Formula 1, ειδικά από τη στιγμή που φάνηκε πως σχεδιαστικά η φετινή Racing Point είναι (σχεδόν) αντίγραφο της περυσινής Mercedes, είναι για ποιόν λόγο δεν ακολούθησε την ίδια «οδό» και η Williams

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/4/2020

Με δεδομένη, μάλιστα, την κάκιστη εικόνα της ιστορικής βρετανικής ομάδας στα τελευταία δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα, όταν και τερμάτισε τελευταία και με… διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες, θα περίμενε κανείς στο Γκρόουβ να προσπαθήσουν να «κερδίσουν» κάτι από τη Mercedes, όπως έκανε η Racing Point.

Η αναπληρώτρια επικεφαλής της ομάδας, Claire Williams, όμως, ήταν ξεκάθαρη: «Είμαστε μια ανεξάρτητη ομάδα, η οποία κατασκευάζει το δικό της μονοθέσιο και έχουμε εξειδικευμένα τμήματα που ασχολούνται με κάθε κομμάτι αυτού. Εάν κάνουμε κάποιο λάθος, θέλουμε να το χρεωθούμε εξολοκλήρου. Όπως κι όταν κάνουμε κάτι καλό, θέλουμε να πάρουμε όλο το χειροκρότημα» τόνισε η Claire Williams.

Πάντως δεν φάνηκε να διαφωνεί με τον τρόπο λειτουργίας της Racing Point, η οποία εν πολλοίς αντέγραψε το περυσινό μονοθέσιο της Mercedes. «Κάθε ομάδα λειτουργεί με τον δικό της τρόπο. Εμείς θέλουμε να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας ως πλήρως λειτουργική ομάδα. Αυτοί δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Επομένως είναι δύο διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, με τα θετικά και τα αρνητικά τους το καθένα» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως η εικόνα των δοκιμών της Βαρκελώνης έδειξε πως το… πείραμα της Racing Point με την στενή συνεργασία με τη Mercedes απέδωσε. Η Williams, απεναντίας, δείχνει πως ακόμα έχει έναν… Γολγοθά να ανέβει.