Γιατί ο Hamilton δεν είναι καλύτερος από τον Schumacher


Την προσεχή Κυριακή, στην πίστα του Σότσι, είναι πιθανό να βιώσουμε μία από τις σημαντικότερες στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της Formula 1, με τον Lewis Hamilton να ισοφαρίζει τις 91 νίκες του Michael Schumacher

  • 23/9/2020

Μοιραία, η συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό περιστρέφεται γύρω από το εάν ο Βρετανός είναι ή όχι καλύτερος πιλότος από τον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Κι αν εν τέλει μπορεί να γίνει καλύτερος.

Επί της ουσίας, όπως επισημαίνει και ο 69άχρονος πρώην πιλότος της Formula 1, Marc Surer, υπάρχει μια πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δύο πιλότους, η οποία γέρνει την πλάστιγγα υπέρ του Schumacher.

Αυτή η διαφορά είναι ότι ο Γερμανός από το 1991 έως και το 1993 αγωνιζόταν στην Benetton-Ford, η οποία δεν ήταν η καλύτερη ομάδα της εποχής, μιας και κυριαρχούσε η Williams-Renault.

Μολαταύτα, ο Schumacher κατάφερε σε αυτή την τριετία να πάρει δύο νίκες, το 1992 στο Σπα και το 1993 στην Πορτογαλία, τις πρώτες της καριέρας του στη Formula 1, και να ανέβει στο βάθρο ακόμα 15 φορές, επί συνόλου 38 αγώνων.

Μάλιστα, ακόμα και το 1994, όταν κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, καλύτερη ομάδα δεν ήταν η Benetton, αλλά η Williams, η οποία είχε στεφθεί Πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές.

Στον αντίποδα, ο Hamilton έως τώρα δεν έχει κυριαρχήσει ποτέ, ευρισκόμενος σε ομάδα που δεν διαθέτει το κορυφαίο μονοθέσιο. Η είσοδός του στη Formula 1 έγινε με την κορυφαία McLaren, η οποία το 2007 διέθετε το καλύτερο μονοθέσιο.

Όσο η βρετανική ομάδα διέθετε καλό μονοθέσιο, ο Hamilton κέρδισε και διεκδικούσε ή κατακτούσε (όπως το 2008) πρωταθλήματα. Η εποχής της απόλυτης κυριαρχίας του, όμως, συνδυάστηκε με την υβριδική περίοδο της Formula 1, κατά την οποία η ομάδα του, η Mercedes, δεν έχει αντίπαλο.

Κοντολογίς, ο Hamilton είναι ακαταμάχητος όταν έχει στα χέρια του το καλύτερο μονοθέσιο, ενώ ο Schumacher και τα πρώτα χρόνια του στην Benetton αλλά και την περίοδο 1996-1998 στη Ferrari δεν είχε μονοθέσιο-νικητή.