Η Mercedes επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στις πρώτες κατατακτήριες της νέας εποχής της Formula 1.
Στο Q1, ο Verstappen είχε ατύχημα διακόπτοντας τη διαδικασία, όταν στο φρενάρισμα για την Τ1 είδε τους πίσω τροχούς της RB22 να μπλοκάρουν, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να μένει εκτός συνέχειας, πριν καν γράψει γρήγορο γύρο.
Max Verstappen is OUT of Qualifying, with no time set! ??
This is the moment where the Red Bull driver spins into the wall at Turn 1 ??#F1#AusGPpic.twitter.com/M2XKoapEMl
— Formula 1 (@F1) March 7, 2026
Με την επιστροφή στην κανονικότητα, έμεναν 7:29 για το τέλος, με αποτέλεσμα όλοι να πιέζουν για μία θέση στην 16άδα.
Ο Russell ήταν ο ταχύτερος, με διαφορά 0,157 sec από τον Piastri και τους Hamilton, Norris, Hadjar και Antonelli να ακολουθούν, καθώς ο Leclerc έκανε λάθος στον τελευταίο γρήγορο γύρο του και έμεινε 7ος.
Ο Alonso βρέθηκε κοντά στο να προχωρήσει παρά τα προβλήματα της Aston Martin, αλλά τον απέκλεισε ο Colapinto. Μαζί με τον Ισπανό αποκλείστηκαν και οι δύο Cadillac των Perez και Bottas.
Ο Stroll δεν μπόρεσε να τρέξει καν, καθώς δεν ήταν εντός του 107% σε κανένα από τα sessions που προηγήθηκαν, ενώ θα πρέπει να πάρει ειδική άδεια από τους αγωνοδίκες για να συμμετάσχει στον αγώνα. Αντίστοιχα, ο Sainz δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στη διαδικασία μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο FP3.
Στο Q2, ο Russell ήταν και πάλι στην κορυρφή, μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Leclerc και τον Antonelli, με τον Piastri 4ο και τον Hadjar 5ο.
Στη μάχη για τη δεκάδα, ο Bortoleto σώθηκε στο φινάλε, με τον Hulkenberg να μένει εκτός, ενώ εντυπωσίασαν οι δύο Racing Bulls με τη διπλή παρουσία στο Q3. Μαζί με τον Γερμανό της Audi έμειναν εκτός συνέχειας και οι Bearman, Ocon, Gasly, Albon και Colapinto.
Στο Q3, το οποίο καθυστέρησε καθώς ο Bortoleto «έμεινε» στην είσοδο του pitlane με το τέλος του Q2 και άφησε εννέα να παλέψουν για την pole, ο Russell πήρε την pole position, με τον Antonelli 2ο και τον Hadjar να κρατά ψηλά τη σημαία της Red Bull γράφοντας τον 3ο χρόνο.
Ο Leclerc ήρθε 4ος, μπροστά από τους Piastri και Norris, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Hamilton, Lindblad και Bortoleto.
ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ:
GP Αυστραλίας: Ανοίγει η αυλαία της νέας εποχής - Σε ελεύθερο κανάλι η τηλεοπτική μετάδοση
F1 2026: Ο απόλυτος οδηγός - Οι αλλαγές στους κανονισμούς, οι ομάδες, το πρόγραμμα
F1 2026: Οι προβλέψεις του Car and Driver για τη νέα σεζόν που ξεκινά
F1 TV: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συνδρομητική υπηρεσία – Τα πακέτα και οι τιμές στην Ελλάδα




ΔΗΜΟΦΙΛΗ