GP Εμίλια Ρομάνια: Νίκη στον Hamilton - Πρωτάθλημα στην Mercedes


Οι δύο Mercedes έκαναν ξανά το "1-2" και εκτός από τη νίκη του Hamilton πήραν ήδη και τον φετινό τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. 

  • 1/11/2020

H επιστροφή στην Ίμολα συνδυάστηκε με ένα παράξενο αγώνα, όπου μέχρι περίπου τον 50ο γύρο όλα κυλούσαν σχεδόν ομαλά, με τον Hamilton να έχει περάσει στην πρώτη θέση μετά την αλλαγή ελαστικών, και τον Verstappen να έχει περάσει στην δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω τον Bottas που είχε κάποιο σημαντικό πρόβλημα με το δάπεδο του μονοθεσίου του.

Στον 51ο γύρο πάντως τα πράγματα άλλαξαν άρδην με μία παράξενη και αναπάντεχη έξοδο του Verstappen από κλατάρισμα ελαστικού. H είσοδος του safety car ανακάτεψε ξανά την τράπουλα, ενώ μία ακόμα έξοδος, του άτυχου Gasly κράτησε για αρκετούς γύρους τo αυτοκίνητο ασφαλείας μέσα στην πίστα.

 

Από εκεί και πέρα, οι δύο Mercedes εξαφανίστηκαν μπροστά, ενώ οι μάχες πίσω ήταν πολύ έντονες για μία θέση στο βάθρο αλλά και τους βαθμούς. Τελικά στην τρίτη θέση βρέθηκε ένας εκπληκτικός Ricciardo ο οποίος έκανε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τα ίδια ελαστικά σκληρής γόμας, καταφέρνοντας να αντέξει την πίεση του Kvyat στους τελευταίους γύρους. 

Tην δεκάδα έκλεισαν οι Leclerc με Ferrari, Perez με Racing Point, Sainz με McLaren, Norris με McLaren, Raikkonen με Alfa Romeo και Giovinazzi με Alfa Romeo.

Τα πάντα όλα λοιπόν για την Mercedes, που πήρε το 7ο σερί πρωτάθλημα, νίκη -η 93η- και ταχύτερο γύρο για τον Hamilton και μία απόλυτη κυριαρχία που δύσκολα φαίνεται να σπάσει μέσα στα επόμενα χρόνια.