GP Γαλλίας: Νίκη Verstappen, καταστροφή για τον Leclerc


O Max Verstappen διεύρυνε περαιτέρω το προβάδισμά του στη βαθμολογία, κερδίζοντας στο Paul Ricard, με τον Charles Leclerc να έχει ατύχημα και να εγκαταλείπει. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 24/7/2022

Στην εκκίνηση, ο Leclerc κράτησε την πρωτοπορία, με τον Verstappen να μένει 2ος και τον Hamilton να κερδίζει την 3η θέση από τον Sergio Perez, ενώ ο Alonso πέρασε 5ος.

Πίσω, ο Sainz κέρδισε μόλις μία θέση, όντας 18ος με το τέλος του πρώτου γύρου.

Ο Ολλανδός χρησιμοποιούσε το πλεονέκτημα της Red Bull στις ευθείες για να μαζεύει τη διαφορά και να την κρατά κάτω του δευτερολέπτου, αλλά δεν έμοιαζε να μπορεί να περάσει.

Από τον 6ο γύρο άρχισε να επιτίθεται ο περυσινός πρωταθλητής, αλλά χωρίς να μπορεί να περάσει, ενώ μετά έμεινε πίσω από τον Μονεγάσκο για να διατηρήσει τα ελαστικά.

Μαζί απομακρύνονταν από τους Hamilton-Perez που είδαν τη διαφορά τους να αυξάνεται, αλλά και μεταξύ τους στα 2,9 δλ., την ώρα που που ο Sainz μπήκε στη δεκάδα στον 14ο γύρο.

Στον 16ο γύρο μπήκε για τη δική του αλλαγή ο Verstappen, βάζοντας τη σκληρή γόμα.

Μόλις δύο γύρους μετά, ο Leclerc είδε τον αγώνα του να τελειώνει πρόωρα, καθώς έκανε τετακέ στη Στροφή 11, χάνοντας το πίσω μέρος, με το γκάζι κολλημένο.

Στην επανεκκίνηση, ο Verstappen ήταν πρώτος, με τον Hamilton 2ο και τον Perez 3ο, ενώ ο Sainz είχε φτάσει πια 8ος.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο οδηγός της Red Bull άρχιζε συνεχώς να αυξάνει τη διαφορά από τον Hamilton, που με τη σειρά του δεν απειλείτο καθόλου από τον Perez.

Την ίδια στιγμή, ο Sainz τιμωρήθηκε με ποινή 5 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες για μη ασφαλή έξοδο από τα pit, ενώ ήταν πια 4ος, και ήθελε να ανοίξει τη διαφορά από τον Russell για να μείνει εκεί, ενώ πίεζε τον Perez για το βάθρο.

Κατάφερε να τον περάσει με 10 γύρους να απομένουν, και πλέον πίεζε για να ανοίξει τη διαφορά. Την ίδια ώρα, ο Russell προσπάθησε να περάσει τον Perez, αλλά είχαν επαφή στο σικέιν στη Mistral Straight, χωρίς όμως να μείνει κανείς εκτός αγώνα.

Και σε εκείνο το σημείο, η Ferrari κάλεσε τον Sainz στα pits, με αποτέλεσμα ο ίδιος να πέσει 9ος, και να πρέπει να προσπεράσει πολλούς οδηγούς για να βρεθεί ξανά να παλεύει έστω για το βάθρο.

Κατάφερε, πάντως, να αναρριχηθεί ως την 5η θέση μέχρι το φινάλε.

Παράλληλα, Perez και Russell συνέχιζαν να μάχονται για την 3η θέση, με τον Βρετανό να περνά τον αντίπαλό του μετά την επιστροφή σε κανονική δράση μετά το VSC για την εγκατάλειψη του Zhou, και έκανε το 2-3 για τη Mercedes, πίσω από τον θριαμβευτή στο Paul Ricard Max Verstappen. 

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Sainz, Alonso, Norris, Ocon, Ricciardo και Stroll.