GP Ιαπωνίας: Νίκη για Bottas - Πρωτάθλημα στη Mercedes


Έκπληξη από τον Bottas που πήρε την πρώτη θέση με τον Vettel να κρατά ψηλά την σημαία της Ferrari, και έκτος συνεχόμενος τίτλος για την Mercedes

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/10/2019

Σε έναν μάλλον ήσυχο αγώνα, οι δύο Mercedes έκαναν αυτό που χρειαζόταν για να κατακτήσουν και μαθηματικά τον φετινό τίτλο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Πρόσωπο του αγώνα πάντως ήταν ο Bottas ο οποίος έκανε μία εκπληκτική εκκίνηση μετά το λάθος του Vettel στην γραμμή εκκίνησης. 

Από εκεί και πέρα ο Bottas έκανε έναν καθαρό αγώνα και κατάφερε να μείνει στην πρώτη θέση, ακόμα και μετά από τις αλλαγές ελαστικών που έγιναν κατά την διάρκεια του αγώνα. Σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Hamilton η Mercedes πήρε ένα ακόμα πρωτάθλημα, συνεχίζοντας την κυριαρχία της στην εποχή των υβριδικών.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Vettel ο οποίος παρά το λάθος στην εκκίνηση, κατάφερε να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση, παρά την λυσσαλέα επίθεση του Hamilton στους τελευταίους γύρους. O Leclerc είχε μία σύγκρουση με τον Verstappen στην πρώτη στροφή, κάτι που τον έριξε αρκετά πίσω, και τελικά κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Albon με Red Bull, Sainz με McLaren, Leclerc με Ferrari, Ricciardo με Renault, Gaslyμε Τoro Rosso, Hulkenberg με Renault και Stroll με Racing Point