GP ΗΠΑ: Νίκη στον Bottas, πρωτάθλημα στον Hamilton


Η φετινή κυριαρχία της Mercedes επισφραγίστηκε και στο Γκραν Πρι των ΗΠΑ, με τον Bottas να κερδίζει μία πανάξια πρώτη θέση και τον Hamilton να παίρνει και μαθηματικά τον έκτο τίτλο της καριέρας του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/11/2019

Η κυριαρχία της Mercedes επιβεβαιώθηκε για άλλον έναν αγώνα μέσα στο 2019, με τον Bottas να παίρνει μία εύκολη νίκη, την τέταρτη για φέτος, και τον Hamilton να ολοκληρώνει ιδανικά με την δεύτερη θέση ένα εμφατικό "1-2" για άλλη μια φορά φέτος. 

Ο Hamilton έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, όμως ταλαιπωρήθηκε στους τελευταίους γύρους από την επιλογή των ελαστικών και την απόφασή του να παραμείνει έως το τέλος με την σκληρή γόμα. Όπως και να έχει όμως ο Βρετανός είναι πανάξιος πρωταθλητής για το 2019, παίρνοντας τον τρίτο στην σειρά, γράφοντας το όνομά του ανάμεσα στους μεγάλους στην ιστορία του σπορ. 

Κακός ο αγώνας για τις Ferrari με τον Vettel να εγκαταλείπει από ένα τρομακτικό σπάσιμο της πίσω ανάρτησης και τον Leclerc να ταλαιπωρείται από τις καθυστερήσεις στα pit-stops. 

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ένας πολύ καλός Verstappen που λίγο έλειψε στο τέλος να κλέψει την δεύτερη θέση από τον Hamilton, ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι  Leclerc με Ferrari, Albon με Red Bull, Ricciardo με Renault, Norris με McLaren, Sainz με McLaren, Hulkenberg με Renault και Perez Racing Point.