GP Ιταλίας: Νίκη νο.11 για τον Verstappen στη Μόντσα


O Max Verstappen πήρε τη νίκη στο Ιταλικό Grand Prix, μπροστά από τον poleman Charles Leclerc και τον George Russell. Στην εξάδα οι Sainz, Perez, Hamilton, βαθμοί για τον de Vries!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 11/9/2022

Στην εκκίνηση, ο Leclerc κράτησε την πρωτοπορία, με τον Russell 2ο και τον Ricciardo 3ο, ενώ ο Norris έπεσε 6ος, πίσω από τον Gasly.

O Verstappen πέρασε λίγο μετά στην 3η και μετά στην 2η θέση, για να φτάσει στα 2 δευτερόλεπτα από τον Leclerc στον 5ο γύρο.

Sainz και Perez άρχισαν την αναρρίχηση αφού άρχισαν από τις τελευταίες θέσεις, με τον Sainz να είναι 4ος ως τον 13ο γύρο.

Την ίδια ώρα, η εγκατάλειψη του Vettel έφερε το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας σε ισχύ, δίνοντας την ευκαιρία στον Leclerc να μπει στα pits για να αντικαταστήσει τη μαλακή με τη μέση γόμα.

Βγήκε 3ος, πίσω από Verstappen και Russell, ενώ ο Perez είχε φωτιά στο εμπρός δεξί φρένο, ζήτημα που όμως κατάφερε να λύσει και να συνεχίσει κανονικά.

Στον 24ο γύρο, ήρθε η ώρα του Russell για τη σκληρή γόμα, και βγήκε 4ος πίσω κι από τον Sainz.

Έναν γύρο μετά έκανε τη δική του στάση κι ο Verstappen, και βγήκε πίσω από τον Leclerc και μπροστά από τον Sainz, με τη μέση γόμα.

Ο Ισπανός έκανε κι αυτός pit stop στον 31ο γύρο, για να αφήσει τη μέση για τη μαλακή γόμα, πέφτοντας πίσω από τον Perez, στην 7η θέση, με διαφορά 1,4 δευτερολέπτων. Δύο γύρους μετά, ο οδηγός της Ferrari πέρασε ξανά τον Μεξικανό και έβαλε πλώρη για την τετράδα.

Την ίδια στιγμή, ο Alonso εγκατέλειπε από τον αγώνα με πρόβλημα στον κινητήρα.

Σειρά πήρε κι ο Hamilton για το δικό του stop, στον 34ο γύρο, για τη μαλακή γόμα.

Κι ο Leclerc έπραξε το ίδιο με τη μαλακή γόμα, και είχε πλέον 19 γύρους για να καλύψει μία διαφορά 19 δευτερολέπτων, αν ήθελε να κερδίσει.

Ο Hamilton πλέον ήταν 6ος, με δύο γύρους που έκανε 3 προσπεράσματα επί των δύο McLaren και του Gasly.

Τέσσερις γύρους πριν το τέλος, ο Ricciardo έμεινε μετά τη δεύτερη Lesmo, κάτι που έβγαλε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα. Με την καθυστέρηση της απομάκρυνσης του μονοθέσιου, και το γεγονός ότι δεν βγήκαν όλα τα lapped μονοθέσια από τη μέση, ο αγώνας ολοκληρώθηκε πίσω από το SC, χωρίς μάχη για τη νίκη. 

Έτσι, ο Max Verstappen πήρε την 11η νίκη της φετινής σεζόν, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Charles Leclerc και George Russell.

Τέλος, έκπληξη ήταν οι 2 βαθμοί του Nyck de Vries στον πρώτο του αγώνα στην F1 με τη Williams.