GP Ολλανδίας - FP1: Ταχύτερος ο Verstappen, έξοδος για τον Hulkenberg (photo)


Από εκεί που έμεινε συνεχίζει ως τώρα ο Max Verstappen, καθώς σημείωσε την ταχύτερη επίδοση στις εναρκτήριες δοκιμές του GP Ολλανδίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 25/8/2023

Η πρώτη διαδικασία δοκιμών μετά από τέσσερις εβδομάδες διακοπών έλαβε χώρα στο Ζάντφοορτ, στις ακτές της Ολλανδίας, υπό εξαιρετικές συνθήκες.

Η μόνη διαφορά από τα συνηθισμένα ήρθε με τη συμμετοχή του Robert Shwartzman στην θέση του Carlos Sainz στη Ferrari, καθώς όλες οι ομάδες υποχρεούνται να τρέξουν με έναν rookie (οδηγό που δεν έχει κάνει πάνω από 2 αγώνες στην F1) σε δύο FP1 μέσα στη σεζόν.

Μετά τα πρώτα, αναγνωριστικού χαρακτήρα περάσματα με τη σκληρή και τη μέση γόμα, οι οδηγοί πέρασαν στη μαλακή για μερικούς πιο γρήγορους γύρους.

Πριν προλάβουν όλοι να το κάνουν αυτό, όμως, ο Hulkenberg βρέθηκε στην αμμοπαγίδα στην έξοδο της τελευταίας, κεκλιμένης στροφής, με αποτέλεσμα να βγει η κόκκινη σημαία μέχρι να απομακρυνθεί η VF-23.

Με την επανεκκίνηση της διαδικασίας, συνεχίστηκαν κι οι γύροι με τη C3 γόμα, που είδαν τον Max Verstappen στην κορυφή της κατάταξης, με την έτερη Red Bull του Sergio Perez στην 4η θέση.

Ανάμεσά τους μπήκε σφήνα ο Fernando Alonso όντας 2ος, κι ο Lewis Hamilton στην 3η θέση. Ο Ισπανός φέρει και τις αναβαθμίσεις στο πάτωμα και τον διαχύτη της AMR23, που μοιάζουν -μέχρι στιγμής- να αποδίδουν.

Στις θέσεις 5 και 7 βρέθηκαν οι Alex Albon και Logan Sargeant για τη Williams, με τη McLaren να εκπροσωπείται και από τους δύο οδηγούς της στη δεκάδα, καθώς ο Lando Norris ήρθε 6ος κι ο Oscar Piastri 8ος.

Εκτός δεκάδας έμεινε η Ferrari, καθώς χρησιμοποίησε κατά κόρον τη μέση γόμα, αφήνοντας τον Charles Leclerc 16ο και τον Shwartzman 19ο.

Το FP2 ξεκινά στις 17:00 Ελλάδας.