GP Ολλανδίας - FP2: Ο Norris στην κορυφή, ο Piastri στις μπαριέρες (photo)


Ο Lando Norris έφερε τη McLaren στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του τον Max Verstappen, την ώρα που ο Oscar Piastri κι ο Daniel Ricciardo έμειναν από νωρίς εκτός συνέχειας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PIRELLI
  • 25/8/2023

Οι δεύτερες δοκιμές στην Ολλανδία έγιναν υπό συννεφιά και 33 βαθμούς Κελσίου στο οδόστρωμα, με έμφαση στο να βρεθεί το κατάλληλο σετάπ τόσο για τις κατατακτήριες, όσο και για τον αγώνα.

Στα πρώτα λεπτά της διαδικασίας, συνέβησαν δύο ιδιαίτερα ατυχήματα, στην ίδια στροφή, και συγκεκριμένα στην 3η. Πρώτα ο Piastri έχασε το πίσω μέρος της MCL60 και βρέθηκε στις μπαριέρες, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Ricciardo μπλόκαρε τους εμπρός τροχούς όταν είδε τη McLaren, και κατέληξε στις μπαριέρες λίγα μέτρα δεξιά του συμπατριώτη του.

Ασφαλώς κυμάτισε η κόκκινη σημαία μέχρι να απομακρυνθούν τα δύο μονοθέσια, με τη δράση να συνεχίζεται με 37 λεπτά να απομένουν.

Ο Lando Norris έδειξε πως οι αναβαθμίσεις στην MCL60 λειτουργούν ως αναμενόταν, και ήρθε 1ος με διαφορά μόλις 23 εκατοστών του δευτερολέπτου από τον Max Verstappen, που πρωτοστάτησε στο FP1.

Σε εξαιρετική κατάσταση κι ο Alex Albon που πέτυχε την 3η καλύτερη επίδοση, όπως κι ο Yuki Tsunoda στην 5η θέση.

Ανάμεσά τους ο Lewis Hamilton, που και πάλι εκπροσώπησε μόνος τη Mercedes στη δεκάδα.

Ο Pierre Gasly πλασαρίστηκε στην 6η θέση, μπροστά από τον Sergio Perez, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lance Stroll, Valtteri Bottas και FernandoAlonso.

Τέλος, η Ferrari έμεινε εκ νέου εκτός top 10, έστω κι οριακά, αφού ο Charles Leclerc ήταν 11ος.