GP Ρωσίας: Νίκη στον Bottas, ποινές -πάλι- στον Hamilton


Σε μία πίστα που  όπως φαίνεται του ταιριάζει, ο Bottas πήρε τη νίκη ενώ ο Hamilton για μία ακόμα φορά βρέθηκε πίσω από τον Verstappen λόγω ποινών. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/9/2020

Όπως φαίνεται, αν είναι να χάσει φέτος ο Hamilton θα το κάνει μόνο μέσα από τις ποινές που δέχεται. Και αυτό έγινε και στο φετινό Γκραν Πρι της Ρωσίας, όπου ο πρωταθλητής δέχτηκε δύο πεντάλεπτες ποινές για εντελώς ανόητους και περιττούς λόγους, κάτι τελικά που τον έφερε να τερματίζει στην τρίτη θέση. Kαι πέρα από όλα τα άλλα να χάσει και την ευκαιρία να πιάσει το ρεκόρ νικών του Schumacher που όλοι περίμεναν ότι θα γίνει στο Σότσι.

Η αναφορά μας στον Hamilton έχει να κάνει με το ότι ήταν το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του αγώνα, καθώς ο Bottas, μπόρεσε να μείνει πρώτος χωρίς κανένα πρόβλημα, σε μία πίστα που φαίνεται ότι του αρέσει σημειώνει την δεύτερη νίκη του σ' αυτόν τον αγώνα και την 9η συνολικά στην καριέρα του.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Verstappen ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις ποινές που δέχθηκε ο Hamilton, σε έναν αγώνα που προσπάθησε για κάτι καλύτερο, όμως τελικά ο Βottas και η Mercedes του είχαν τις απαντήσεις για ότι προσπαθούσε να κάνει ο Ολλανδός.

Από εκεί και πέρα, και αν εξαιρέσουμε τις εξόδους των Sainz και Stroll στον πρώτο γύρο, κύλησε μάλλον αδιάφορα, με τις τυπικές πλέον μάχες στις μεσαίες ομάδες. 

Πίσω από την τριάδα της κορυφής τερμάτισαν οι Perez με Racing Point, ο πολύ καλός Ricciardo με Renault, ο αθόρυβος αλλά αποτελεσματικός Leclerc με Ferrari, ο Ocon με Renault, o Kvyat με AlphaTauri, o Gasly με AlphaTauri και ο Albon με Red Bull.

Eπόμενος αγώνας, ο 11ος της χρονιάς στην Γερμανία, στην πίστα του Nurburgring, το επόμενο Σαββατοκύριακο.