GP Ρωσίας: Νίκη του Hamilton - Εντάσεις στην Ferrari


O Lewis Hamilton και η Mercedes επανήλθαν στην πρώτη θέση, καθώς οι Ferrari είχαν διάφορα προβλήματα με τις οδηγίες της ομάδας αλλά και μία εγκατάλειψη του Vettel.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/9/2019

Από το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας στις αρχές Αυγούστου είχε να κερδίσει ο Hamilton, με τις Ferrari να έχουν ανακάμψει μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο Βρετανός πρωταθλητής πήρε μία ακόμα νίκη σε μία πίστα που πηγαίνει πολύ στην Mercedes, αν και στο πρώτο μέρος του αγώνα όλα έδειχναν ότι θα συνεχιζόταν η Σαββατιάτικη κυριαρχία της Ferrari.

H Ferrari φαίνεται να έπεσε θύμα για άλλη μια φορά της κακοδαιμονίας των πρώτων αγώνων της χρονιάς, αλλά και μιας υπόγειας κόντρας μεταξύ των οδηγών της που οδήγησαν σε λάθος τακτικής από την ομάδα (έδωσε εντολές που δεν υπάκουσε τελικά ο Vettel), με αποτέλεσμα να εξοργιστεί ο Leclerc που παραπονιόταν συνεχώς.  

Η τακτική της ομάδας να βάλει πρώτον τον Leclerc για αλλαγή ελαστικών δεν έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα καθώς ο Vettel εγκατέλειψε από το υβριδικό τμήμα του μονοθεσίου του, κάτι που έδωσε στον Hamilton την δυνατότητα να κάνει ένα pit-stop το οποίο του προσέφερε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την συνέχεια του αγώνα.

Ο Hamilton από εκείνη την στιγμή πήρε την πρώτη θέση στον αγώνα και την κράτησε έως το τέλος, δίνοντας συνέχεια στο σερι των νικών της Mercedes στο Σότσι. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Bottas που άντεξε στην επίθεση του Leclerc ο οποίος έκανε μία ακόμα μάλλον αχρείαστη αλλαγή ελαστικών.

Φυσιολογικά ο νεαρός Μονεγάσκος είναι ιδιαίτερα εξοργισμένος με όσα συνέβησαν στην Ρωσία και σίγουρα ο πονοκέφαλος για την ομάδα θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος ενόψει της νέας χρονιάς. 

Την δεκάδα έκλεισαν οι Verstappen με Red Bull/Honda, Albon με Red Bull/Honda, Sainz Jr. με McLaren/Renault, Perez με Racing Point/Mercedes, Norris μεε McLaren/Renault, Magnussen με Haas/Ferrari και Hulkenberg μεRenault