GP Σ. Αραβίας - Κατατακτήριες: Pole στο νήμα για τον Perez!


O Sergio Perez πανηγύρισε την παρθενική του pole position στη Formula 1, αφήνοντας τις δύο Ferrari πίσω του!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 26/3/2022

Στο Q1, η διαδικασία διεκόπη γρήγορα, όταν στην πάντα επικίνδυνη Στροφή 13 ο Latifi έχασε τον έλεγχο του πίσω μέρους της FW44 και κατέληξε στις μπαριέρες, με τον ίδιο σοκαρισμένο αλλά καλά στην υγεία του.

Με την επανεκκίνηση του χρονομέτρου, ο Sainz ήταν ο ταχύτερος, με τον Verstappen πίσω του και τον Leclerc στην 3η θέση.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Hamilton από το Q1 κιόλας. Ο 7κις πρωταθλητής θα ξεκινήσει τον αγών 16ος, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί στη 15άδα, την ώρα που ο Russell μπόρεσε να περάσει όντας 4ος, 0,663 δλ. ταχύτερος του teammate του. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Βρετανός δεν συμμετείχε στο Q2 από το GP Βραζιλίας, το 2017.

Στο Q2, ακόμα μία έκπληξη μας περίμενε, αυτή τη φορά άκρως δυσάρεστη. Ο Mick Schumacher είχε σφοδρότατη επαφή με τις μπαριέρες στις Στροφές 11-12, με τη Haas να κόβεται κυριολεκτικά σε δύο κομμάτια. Ευτυχώς, ο νεαρός Γερμανός είχε τις αισθήσεις του, και μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο για περισσότερες εξετάσεις.

Η διαδικασία επανεκκίνησε σχεδόν μία ώρα αργότερα, με τη μάχη για την πρόκριση στη δεκάδα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, καθώς Ocon και Gasly «σώθηκαν» την τελευταία στιγμή, όπως κι ο Russell, με τους Norris, Ricciardo, Zhou και Stroll να αποκλείονται από τη συνέχεια της διαδικασίας.

Στο Q3, τον πρώτο λόγο είχε ο Sainz, με τον Leclerc πίσω μόλις 0,044 δλ. πίσω του, ενώ ο Verstappen έμεινε μόλις 8ος. 

Στις δεύτερες προσπάθειες, ο Perez «τους το φύλαγε», και για μόλις 0,025 δλ. πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του, με τον Charles Leclerc να περνά τον Sainz για την 2η θέση, ενώ ο Verstappen περιορίστηκε στην 4η θέση! 

Αναλυτικά η κατάταξη σύντομα!