GP Σιγκαπούρης: Επιτέλους νίκη για τον Vettel


Mετά από 22 αγώνες ο Vettel κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη για φέτος, συνεχίζοντας παράλληλα και την αναγέννηση της Ferrari με την δεύτερη θέση του Leclerc.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/9/2019

Σε μία πίστα που σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνταν το φαβορί, οι Ferrari, με τις αλλαγές που έκαναν στους τελευταίους αγώνες, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι έχουν αλλάξει το σκηνικό, και πλέον είναι εξίσου αξιόμαχες με τις Mercedes. Μπορεί οι τίτλοι να έχουν κάνει φτερά από το μέσο της σεζόν, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν έχουν πλέον φθάσει σε επίπεδο κορυφής, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στην δύσκολη πίστα της Σιγκαπούρης.

O Vettel οδήγησε πολύ καλά όλο το διήμερο και ήταν σε πρωταγωνιστικό ρόλο, έστω και αν βρέθηκε στην πρώτη θέση περνώντας τον Leclerc μέσα στην αλλαγή των ελαστικών. Ο Γερμανός έδειξε να ξαναβρίσκει τον εαυτό του και ίσως αυτό το αποτέλεσμα να τον "ξεκλειδώσει" για το υπόλοιπο της χρονιάς, και να κλείσει τα στόματα όσων ήθελαν να φεύγει από την Ferrari.

O Leclerc βρέθηκε στην δεύτερη θέση, έχοντας κάποια παράπονα από την ομάδα του για τον τρόπο της προσπέρασης, όμως στο τέλος αρκέστηκε στο να μείνει πίσω από τον Vettel και να κρατήσει το πολύτιμο "1-2" για την Ferrari. Ούτως ή άλλως το μέλλον του ανήκει, και με αυτόν τον χαρακτήρα που βγάζει εντός και εκτός πίστας σίγουρα θα αφήσει το δικό του στίγμα στην Formula 1.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Verstappen με την Red Bull σε έναν αγώνα που μάλλον βόλευε το μόνοθέσιό του, ενώ πίσω του τερμάτισαν οι δύο Mercedes, από τις ελάχιστες φορές που τα τελευταία χρόνια δεν βρίσκεται κάποιο μονοθέσιο της ομάδας στο podium. Στις πίσω θέσεις έγιναν αρκετές μάχες, με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγαίνει όπως συνηθίζει στην Σιγκαπούρη αρκετές φορές στην πίστα, με την δεκάδα να κλείνουν οι Albon με Red Bull, Norris με McLaren, Gasly με Toro Rosso, Hulkenberg με Renault και Giovinazzi με Alfa Romeo