H FIA έδωσε το «πράσινο φως» στην Andretti Global να μπει στη Formula 1 το 2025 ή το αργότερο το 2026, όμως οι ομάδες προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στην είσοδο μίας ακόμα ομάδας.
Θεωρούν πως το σπορ είναι σε ακμάζουσα φάση και η προσθήκη μίας νέας ομάδας δεν θα επιδράσει θετικά την οικονομική του κατάσταση, ενώ θα μειώσει και τα έσοδα όλων από τα τηλεοπτικά και διαφημιστικά deals της FOM.
Η Andretti έχει στην ουσία έναν σύμμαχο, την Alpine, με την οποία είχε συμφωνία για παροχή κινητήρων το 2025 και για το προσεχές μέλλον, μέχρι η General Motors να έχει δική της μονάδα ισχύος.
Η συμφωνία με τη γαλλική κατασκευάστρια έληξε, όμως, οπότε το πεδίο είναι ελεύθερο.
Η Ferrari φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, και να συνεργαστεί με την αμερικανική ομάδα και για πολιτικούς λόγους.
Ως τώρα, ο Frederic Vasseur, από το πόστο του team principal της Scuderia, έχει κρατήσει ουδέτερη στάση στην είσοδο της Andretti στο άθλημα, και τώρα μοιάζει έτοιμος να τείνει χείρας βοηθείας και να βρει ακόμα μία ψήφο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και των καίριων αποφάσεων της F1.
H Ferrari διάγει μία μακρά περίοδο πολιτικής απομόνωσης, και με έναν ακόμα «παίκτη» στο μέρος της μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα απέναντι στα lobby της Red Bull και της Mercedes.
Πηγή: formu1a.uno




ΔΗΜΟΦΙΛΗ