H Caterham επέλεξε Kobayashi και Ericsson!


Ο Kamui Kobayashi επιστρέφει στη F1 έπειτα από ένα χρόνο απουσίας και ο Marcus Ericsson αναβαθμίζεται από το GP2.

  • 21/1/2014

Το οδηγικό δίδυμο που έλειπε για να συμπληρωθεί το παζλ των ομάδων της Formula 1 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014, της Caterham, καλύφθηκε από τον Kamui Kobayashi και από τον Marcus Ericsson.

Ο Ιάπωνας και ο Σουηδός αντικατέστησαν το περσινό δίδυμο των Giedo van der Garde και Charles Pic - ο πρώτος εξ αυτών, ωστόσο, εξασφάλισε τη θέση του οδηγού δοκιμών της Sauber F1.

Οι επιλογές της Caterham της προσφέρουν έναν συνδυασμό ταλέντου και εμπειρίας. Ο 23χρονος Marcus Ericsson έχει κατακτήσει το Ιαπωνικό πρωτάθλημα Formula 3 και πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο GP2 - όπου πέρσι κατέκτησε την 6η θέση στην τελική βαθμολογία. Είναι ο πρώτος Σουηδός που θα αγωνιστεί στη F1 έπειτα από 23 χρόνια και τον Stefan Johansson.

Ο 27χρονος Kamui Kobayashi μετά το εξαίρετο ντεμπούτο του με την Toyota το 2009 αγωνίστηκε για τρία χρόνια (2010-12) με τη Sauber στη Formula 1. To 2013, ωστόσο, έμεινε εκτός F1 και αγωνίστηκε με τη Ferrari στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

«Είναι σπουδαίο συναίσθημα να γυρίζεις στη F1 και χαίρομαι πολύ που γυρίζω με την Caterham», είπε ο Ιάπωνας. «Επισκέφτηκα για πρώτη φορά το εργοστάσιο στο Leafield πριν τα Χριστούγεννα και είναι ξεκάθαρο το κίνητρο όλων στην ομάδα για πρόοδο. Από όσα είδα, η Caterham έχει τα πάντα στη θέση τους για πολλά χρόνια».