Η Eau Rouge θα παραμείνει το ίδιο γρήγορη (video)


Παρά τις αλλαγές στο σύμπλεγμα των στροφών Eau Rouge-Raidillon, υπάρχει η πεποίθηση πως οι οδηγοί δεν θα χρειαστεί να αφήσουν το γκάζι όταν επισκεφτούν την πίστα του Σπα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 24/8/2022

Η πίστα του Σπα πέρασε τις μεγαλύτερες αλλαγές στην σύγχρονη ιστορία της, μετά από ένα έργο αξίας 80 εκ. ευρώ που προσέθεσε αμμοπαγίδες σε αρκετές στροφές, μεταξύ αυτών και την Eau Rouge, που άλλαξε και κάπως μορφή, αποκτώντας περισσότερη καμπυλότητα στην έξοδό της, μην επιτρέποντας -πιθανώς- στους οδηγούς να ακολουθούν την ίδια επιθετική γραμμή.

Ο επικεφαλής της Dromo Circuit, Jarno Zaffelli, καθησύχασε επ' αυτού, τονίζοντας πως οι αλλαγές έφεραν και νέο ασφαλτοτάπητα, που θα αυξήσει τις ταχύτητες με τις οποίες μπορούν να περνούν τις στροφές οι οδηγοί στο επερχόμενο Βελγικό GP:

«Θα είναι μία στροφή που θα την περνάνε με τέρμα γκάζι και που θα προσφέρει ευκαιρίες. Τα μονοθέσια θα νιώθουν τη διαφορά ανάμεσα στη νέα και την παλιά άσφαλτο.

«Αν δούμε τι έκαναν τα GT στον 24ωρο αγώνα εδώ, η pole ήταν κατά 1,7 δλ. ταχύτερη σε σχέση με το 2021.

«Ξέρουμε πως τα φετινά μονοθέσια της F1 είναι πιο αργά από αυτά του 2021, οπότε δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά εδώ.»

Bonus: Δείτε τον Max Verstappen να κάνει έναν γύρο στην πίστα μετά τις αλλαγές

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως για την εμβληματική στροφή είχε να προτείνει 20 διαφορετικές εκδοχές, εξηγώντας τη διαδικασία:

«Στον σχεδιασμό και την εξέλιξη των αλλαγών, λάβαμε υπόψη μας τις αλλαγές στους κανονισμούς και τα νέα ελαστικά.

«Είχαμε πάνω από 20 διαφορετικές εκδόχες για την Eau Rouge. Περάσαμε αρκετές μέρες με επαγγελματίες οδηγούς στους προσομοιωτές μας για να πάρουμε την άποψή τους.

«Περάσαμε δύο μέρες με επαγγελματίες οδηγούς στο κέντρο simracing Vi-Grade, υπό την επίβλεψη του Thierry Boutsen και του Emanuele Pirro. Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2021 ολοκληρώθηκε η δουλειά και μπήκαν οι τελικές λεπτομέρειες και στον προσομοιωτή για τα μονοθέσια F1 και τα GT, με τον Marco Bonanomi για βοήθεια, ώστε να πάρουμε το σχόλιο των οδηγών.

«Αυτή η διαδικασίας μα βοήθησε να καταλήξουμε στον τελικό σχεδιασμό που κατατέθηκε στην Επιτροπή Σιρκουί της FIA πριν αρχίσουν οι εργασίες τους πρώτους μήνες του 2022.»