H Ferrari ανησυχεί για τη δυναμική της Red Bull


Ο διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, βρίσκει ανησυχητική την απόδοση της Red Bull στο Βελγικό Grand Prix.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 29/8/2022

H Red Bull κι ο Max Verstappen ήταν ανίκητος συνδυασμός στο Spa το περασμένο Σ/Κ, παρά το γεγονός ότι ο Ολλανδός ξεκίνησε από την 14η θέση μετά τις ποινές για τη νέα μονάδα ισχύος που τοποθέτησε.

Ακόμα κι έτσι, δεν υπήρχε κανείς τρόπος για τη Ferrari να αντιδράσει, με τον Mattia Binotto να δηλώνει ανήσυχος για την απόδοση της RB18:

«Αν δει κανείς τι έκανε η Red Bull αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν απλά σε άλλο επίπεδο.

«Βρήκαν κάτι αυτό το τριήμερο. Είναι κάπως ανησυχητικό, γιατί προς το παρόν δεν καταλαβαίνουμε τι έχουν βρει.

«Είναι ακόμα πολύ γρήγοροι στις ευθείες, μοιάζει σαν να μην παράγουν κάθετη δύναμη, και μετά μπαίνουν στις στροφές και είνα το ίδιο γρήγοροι -αν όχι πιο γρήγοροι- από εμάς. Είναι κάπως ανησυχητικό.»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους πίσω από την κυριαρχία της ομάδας του στο Spa, αποδίδοντάς τη σε ρυθμίσεις που έγιναν στο μονοθέσιο για χάρη της Eau Rouge:

«Αυτή η πίστα ταίριαξε στα δυνατά μας στοιχεία. Έχουμε ένα πολύ αποδοτικό μονοθέσιο, βρήκαμε ένα πολύ καλό set-up, ο Max ήταν σε καταπληκτική κατάσταση.

«Πολλά ειπώθηκαν για το πώς θα αντιδράσουμε στην τεχνική οδηγία για το porpoising, και τελικά ίσως να επηρέασε τον ανταγωνισμό περισσότερο από ότι εμάς.

«Αλλά δεν αλλάξαμε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίον στήνουμε το μονοθέσιο. Πάντα είναι θέμα εδώ το να βρίσκει το πάτωμα, λόγω της Eau Rouge. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο εμάς.

«Έχουμε δει και νωρίτερα φέτος πως μας ταιριάζει να τρέχουμε το μονοθέσιο με λίγο μεγαλύτερο ύψος. Η φιλοσοφία μας είναι διαφορετική από των υπόλοιπων ομάδων. Ίσως βγει μία τεχνική οδηγία για τον επόμενο αγώνα που να μας υπαγορεύει να μειώσουμε το ύψος του μονοθέσιου.»