H Ferrari έχει εξήγηση για τις δυσκολίες της Mercedes


Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, έδωσε τη δική του εξήγηση για την πρόσφατη πτώση στην απόδοση της Mercedes.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 29/6/2021

Η Mercedes διανύει τη χειρότερη περίοδο της πορείας της στην υβριδική εποχή της Formula 1. 

Χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 2014 που οι Γερμανοί χάνουν τέσσερις συνεχόμενους αγώνες, με 3 νίκες Verstappen και 1 Perez.

Ο Mattia Binotto, επικεφαλής της Scuderia Ferrari, επιχείρησε να δώσει τη δική του εξήγηση για την τωρινή φόρμα των πρωταθλητών, τονίζοντας πως η έλλειψη σταθερότητας έχει οδηγήσει σε αυτήν την εικόνα:

«Πριν δούμε τα τεχνικά θέματα, και αυτό πρέπει να το πιστωθεί η Red Bull, πιστέυω πως αυτή η ομάδα καταφέρνει και καρπώνεται από τη δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, με τη σταθερότητα που έχει επιτύχει ανά τις σεζόν.

«Παρά το ότι αντιμετώπισαν δυσκολίες και δεν είχαν νίκες, συνέχισαν να χτίζουν πάνω στην ομάδα που είχαν για να βελτιώσουν το μονοθέσιό τους. Και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς.

«Αντιθέτως, αν δούμε τη Mercedes, ήδη από πέρυσι υπάρχουν αλλαγές στο εσωτερικό της, με τους ρόλους να έχουν αλλάξει. Επιπλέον, ο οδηγός τους υπέγραψε το συμβόλαιο μόλις τον Φεβρουάριο.

«Πιστεύω πως αυτά αποπροσανατόλισαν την ομάδα και οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.»

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, ο James Allison έφυγε από τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή για να προβιβαστεί σε υψηλότερο ρόλο, ενώ πέρυσι αποχώρηση κι ο Andy Cowell από την θέση του επικεφαλής κινητήρα.