Η Ferrari σκέφτεται να «προβιβάσει» άμεσα τον Schumacher!


Τα πρόσφατα αποτελέσματα του Mick στη Formula 1 έχουν ανοίξει την όρεξη του επικεφαλής της Ferrari, ο οποίος δεν αποκλείει τίποτα για το εγγύς μέλλον

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/8/2020

Το επώνυμο του είναι «βαρύ». Ίσως το πιο «βαρύ» στην ιστορία της Formula 1. Γι’ αυτό και δεν είναι εύκολη η διαχείριση των καταστάσεων για τον Mick Schumacher. Ο γιός του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή, πάντως, δείχνει πως έχει μπει πλέον για τα καλά στον δρόμο που οδηγεί στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα πρόσφατα αποτελέσματα και η παρουσία του στο βάθρο τέσσερις φορές επί συνόλου 12 αγώνων, μαρτυρούν πως ο 21 ετών Γερμανός πιλότος της Prema έχει ξεκινήσει την… αντεπίθεσή του. Η οποία μόνον αδιάφορο δεν αφήνει τον Mattia Binotto.

Ο επικεφαλής της Ferrari παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του Mick και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Bild», «τα πηγαίνει πολύ καλά στο φετινό Πρωτάθλημα. Η δουλειά του είναι να βελτιώνεται και να προοδεύει. Και τα καταφέρνει. Το τι θα κάνουμε μαζί του την επόμενη χρονιά, είναι κάτι που θα συζητήσουμε άμεσα».

Ο Bimotto, πάντως, θεωρεί δεδομένο πως «το επόμενο λογικό βήμα γι’ αυτόν είναι να βρεθεί σε μια μικρότερη ομάδα της Formula 1, όπου θα μπορέσει να μάθει σταδιακά τις διαδικασίες και να ανελιχθεί».

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πώς ο Mick Schumacher πλέον λογίζεται στους εν δυνάμει διεκδικητές μίας θέσης είτε στην Alfa Romeo, είτε στην Haas, ίσως ακόμα και για το 2021, μολονότι το πιθανότερο σενάριο λόγω και του COVID-19 είναι να μείνει και την επόμενη σεζόν στη Formula 2 και να κάνει το μεγάλο βήμα το 2022.