Η Formula 1 επιστρέφει στις ρίζες της


Όλα δείχνουν πως ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 16 αγώνων είναι η πιο ρεαλιστική λύση για το 2020, έπειτα από την ανακοίνωση ακόμα δύο γκραν πρι σε Ιταλία και Ρωσία.

  • 10/7/2020

Η Ιταλία, με τον αγώνα του Μουτζέλο στις 13 Σεπτεμβρίου, θα ξαναφιλοξενήσει διπλό γκραν πρι για πρώτη φορά έπειτα από το 2006! Και μάλιστα υπάρχει σοβαρότατη προοπτική τα δύο γκραν πρι επί ιταλικού εδάφους να γίνουν τρία!

Πώς θα συμβεί αυτό; Η Liberty Media ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τις πίστες του Χόκενχαϊμ, του Πορτιμάο και της Ίμολα, ώστε να φιλοξενήσουν τρεις αγώνες μέσα στον Οκτώβριο και συγκεκριμένα στις 11, στις 18 και στις 25 του μήνα.

Εφόσον οι συζητήσεις ολοκληρωθούν, τότε θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις και η Formula 1 θα έχει πλέον ένα πρόγραμμα 13 αγώνων που θα γίνουν άμεσα 16, μιας και ήδη υπάρχει συμφωνία για δύο γκραν πρι στο Μπαχρέιν και φινάλε στο Άμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο.

Δεδομένο θεωρείται πως λόγω του COVID-19 φέτος δεν θα υπάρξει αγώνας στην αμερικανική ήπειρο, μιας και έπειτα από τον Καναδά, προς οριστική ακύρωση οδεύουν τα γκραν πρι του Όστιν, του Μεξικού και της Βραζιλίας.

Ένα πρόγραμμα 16 αγώνων χωρίς θεατές, λοιπόν, φαντάζει ως μια ρεαλιστική κι εφικτή λύση τούτη τη στιγμή…