Η Haas αποκτά πρόσβαση στο Μαρανέλο!


Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί από το 2021 η εφαρμογή του Cost Cap στη Formula 1, «υποχρεώνουν» τη Ferrari να μεταφέρει προσωπικό της στη Haas, η οποία θα… στεγάζεται στο Μαρανέλο!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/12/2020

Η εφαρμογή του συστήματος περιορισμού των εξόδων στη Formula 1, του περιβόητου Cost Cap, έχει δημιουργήσει… πονοκεφάλους στις πρωτοκλασάτες ομάδες, οι οποίες είχαν συνηθίσει να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από τα 145 εκατομμύρια που θα μπορούν να ξοδέψουν το 2021.

Η Ferrari, λοιπόν, βρήκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο να «προσπεράσει» σε έναν βαθμό το Cost Cap. Αποφάσισε να «μεταφέρει» μέρος του προσωπικού της στην Haas, η οποία παράλληλα θα αποκτήσει πρόσβαση στο Μαρανέλο! Πώς θα γίνει αυτό;

Θα δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός χώρος, εκτός του κτιρίου που στεγάζει την εργοστασιακή ομάδα της Ferrari, στον οποίον οι «Ιταλοί» μηχανικοί και μηχανολόγοι της Haas θα μπορούν να εργάζονται για την εξέλιξη του μονοθεσίου της αμερικανικής ομάδας.

Η συγκεκριμένη ομάδα θα εξελίξει το σασί του μονοθεσίου της Haas, ενώ θα έχει στενή συνεργασία με τους μηχανικούς της Ferrari, όμως όχι και πρόσβαση στα… άδυτα του Μαρανέλο, τα οποία θα παραμείνουν ερμητικά κλειστά!