Η Haas καταθέτει ένσταση για το αποτέλεσμα του GP Αυστραλίας


Η Haas κατέθεσε ένσταση στους αγωνοδίκες για το τελικό αποτέλεσμα του Grand Prix Αυστραλίας, έχοντας συμφέρον από την αλλαγή του, χωρίς επιτυχία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/4/2023

Η ομάδα της Haas είχε τον Nico Hulkenberg στην 4η θέση μετά την επανεκκίνηση από την δεύτερη κόκκινη σημαία, που όμως ήταν σαν να μην έγινε ποτέ.

Κι αυτό, γιατί τα πολλαπλά ατυχήματα της πρώτης στροφής έφεραν ξανά τη διακοπή του αγώνα στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα οι αγωνοδίκες να γυρίσουν την κατάταξη του αγώνα στον προηγούμενο γύρο, αναιρώντας όσα έγιναν στην εκκίνηση του 57ου γύρου.

Η κόκκινη σημαία βγήκε πριν συμπληρωθεί ένα sector, οπότε έπρεπε οι αγωνοδίκες να γυρίσουν στην πιο πρόσφατη, επίσημη κατάταξη πριν το συμβάν.

Αυτό έγινε και στο Silverstone πέρυσι, μετά το ατύχημα του Guanyu Zhou.

Η Haas, όμως, θεωρεί πως μπορεί να παρθεί ως κατάταξη αυτή με την οποία πέρασαν τα μονοθέσια τη SC2 (Γραμμή Αυτοκινήτου Ασφαλείας 2), που είναι πριν την Στροφή 1.

Ως τώρα, δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση από τους αγωνοδίκες.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι αγωνοδίκες απέρριψαν την ένσταση της Haas, καθώς -σύμφωνα με τον αλυτάρχη Niels Wittich- η απόφαση για το πώς θα καθοριστεί το grid έπρεπε να παρθεί γρήγορα για λόγους χρόνου, ενώ και η χρήση του GPS για να φανεί ποιος είχε περάσει τη δεύτερη γραμμή του SC, κάτι στο οποίο συμφώνησε κι η Haas.